(0)

Kamerplanten

Fleur je huiskamer op, begin met groen! Naast dat kamerplanten je binnenklimaat goed doen, geven ze direct een hele andere draai aan je inrichting. Bij Intratuin hebben we een heel uitgebreid assortiment. Populaire kamerplanten van deze tijd zijn Bladbegonia’s, de Lepelplant of een Vlinderorchidee.
We hebben al onze kamerplanten voorzien van eigen etiketten. Hierop vind je, naast de verzorgingstips, ook het verhaal achter de plant, met leuke wetenswaardigheden.
 

Kamerplanten in soorten en maten

De Medinilla magnifica, met haar spectaculaire bloemen die zo mooi over de pot heen hangen, kan heel oud worden! De Sanseveria is een sterke kamerplant, erg gemakkelijk in de verzorging en staat ook nog eens erg leuk. Het geheim is herhaling: zet er een paar bij elkaar of twee aan weerszijden van de schoorsteenmantel. De vlinderorchidee (Phalaenopsis) is een makkelijke en trendy oplossing voor de saaie januarimaand, het is een weelderige bloeier die niet al te veel verzorging vraagt. Over het algemeen vragen bloeiende planten iets meer aandacht, vetplanten en cactussen hebben daarentegen weer minder aandacht nodig. De Crassula en Zamioculcas (zie linker afbeelding) zijn planten die best een keer vergeten kunnen worden!

Licht

De ene plant heeft meer licht nodig dan de andere. De hoekjes naast het raam zijn vaak de meest donkere plekken en vaak is de hal ook vrij donker. Planten die op een donkere plek kunnen staan zijn bijvoorbeeld: Calathea zebrina, Howea, Rhipsalis cassutha en een Aglaonema.

Luchtvochtigheid

Met uitzondering van vetplanten en cactussen, houden de meeste planten niet van droge lucht. In de winter staat vaak de verwarming aan wat droge lucht veroorzaakt. Bladeren verdrogen, krullen omlaag, krijgen vlekken of de punten drogen uit. Wat kun je hier aan doen? Zet schaaltjes met water op de verwarming, zet je plant op een bakje gevuld met kiezeltjes waar je water over giet of benevel de plant met een plantenspuit. Ook helpt het om meerdere planten bij elkaar te zetten.

Geïnspireerd geraakt?

Vind een Intratuin bij jou in de buurt en kom eens kijken wat we allemaal in huis hebben.