(0)

Tuinverlichting

 

Lichtjes in de tuin en om je huis

 

Speciale verlichting in je tuin maakt het ook ’s avonds extra gezellig: lichtjes geven de tuin sfeer en scheppen ruimte. Een spotje op een mooie fruitboom of een sfeervolle lantaarn bij de voordeur zijn mooie eyecatchers. Ook is er verlichting met bewegingssensoren: deze floept aan zodra er iemand aan komt lopen. Dat schrikt mogelijke inbrekers af en is lekker makkelijk voor jezelf als je eens laat thuiskomt.

 

  

Solar-tuinverlichting

 

Hoe richt je je tuin nu precies in met tuinverlichting en wat is een goede keuze? Tuinverlichting is er in vele soorten, modellen en uitvoeringen. De twee hoofdgroepen zijn: solar-verlichting (op zonne-energie en batterijen) en elektrische verlichting.Het voordeel van solar-verlichting is natuurlijk dat je geen electriciteitsdraden hoeft aan te leggen. Het nadeel is dat je de zonnecellen van de solar verlichting niet in de schaduw kunnen zetten. Ook is de lichtsterkte en duur van verlichting afhankelijk van het aantal uren zonneschijn. Toch kan solar-verlichting een eenvoudige en goede keuze zijn als je gewoon een fijne sfeer wilt creëren in je tuin.

 

Electrische tuinverlichting

 

Electrische verlichting gebruik je in een fellere vorm voor bijvoorbeeld de toegang tot de schuur of het tuinpad. Electrische sfeerverlichting is het mooist als deze minder fel is, of met indirect licht. Bij electrisch licht kun je ook nog kleuren aanbrengen. Als je border of bloemen extra benadrukt met een spotje, krijg je prachtige effecten. Het is het mooiste om van hoog naar laag te werken: laag vlakbij de woning, en hoog achteraan in de tuin, waarbij geldt dat de verlichting niet verblindend moet zijn.

Het nieuwste op electrisch vlak is natuurlijk de LED-tuinverlichting: energiebesparend, zodat het goed is voor het milieu en jouw portemonnee.

 

Bij Intratuin Cruquius geven onze medewerkers je graag meer informatie en denken we met je mee over de mogelijkheden om jouw tuin zo mooi mogelijk te verlichten!

 

    

 

Intratuin Cruquius heeft het! Speciaal voor onze klanten is er ook een digitale nieuwsbrief, met leuke nieuwtjes, acties en natuurlijk ook interessante aanbiedingen... Hartelijk welkom bij Intratuin Cruquius, in de winkel én online!

Hoe krijg je de Intratuin Cruquius-nieuwsbrief? Klik linksboven op “Intratuin Cruquius” en vul vervolgens linksonder je emailadres in.

 

We hopen dat je ons ook wilt volgen op Facebook! Like onze pagina op www.facebook.com/IntratuinCruquius 

Alvast bedankt!