Laden..

Plant je eigen minibos

Wat jammer… het minibos-pakket is uitverkocht. Het goede nieuws is dat er de komende tijd 27.000 nieuwe inheemse bomen geplant worden in de tuinen van Nederland en 9000 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Heb je een minibos gekocht en wil je weten welke bomen en heesters dat zijn? Klik hieronder om te kijken of je de verschillende soorten nu al kunt proberen te herkennen.

 

Bosje hier..

Met het minibos-pakket van het Wereld Natuur Fonds, Tuinbranche Nederland en IVN natuureducatie doe je iets goeds voor de natuur én voor je eigen tuin. We hebben voor 3m² tuin een makkelijk te planten minibos-pakket samengesteld met inheemse bomen, struiken en zaden. Inheemse planten die goed zijn voor de biodiversiteit en die aangepast zijn aan ons klimaat. Dat is belangrijk want de Nederlandse natuur staat onder druk. Dit pakket is daarom ook goed voor vlinders, vogels en bodemleven. Je krijgt goede plantinstructies, onderhoudstips en inspiratie.  Zo kan iedereen een stuk van zijn tuin omtoveren tot een minibos. Een bosje hier.  

Bosje daar..

En we gaan nog verder. Door wereldwijde ontbossing zijn we inmiddels de helft van de bossen op aarde verloren. Waren er zo’n 200 jaar geleden nog 6 biljoen bomen op aarde, nu zijn het er nog maar 3 biljoen. Om de aarde leefbaar te houden moeten we bestaand bos beter beschermen en ontboste gebieden duurzaam herstellen. Voor elk pakket planten we daarom 3 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Dit bijzondere regenwoud herbergt een groot aantal diersoorten, de kleurrijkste vogels en ruim 400 verschillende soorten bomen. Helaas raken we dit prachtige bos in een alarmerend tempo kwijt. Daarom richten we ons op de bescherming en herstel van de bossen in dit gebied. Met een bosje hier draag je bij aan een bosje daar. 

Hoe werkt het?

Heb je het minibos-pakket al besteld? Het pakket wordt niet thuisgestuurd, maar kun je vanaf 15 maart ophalen bij jouw voorkeursvestiging. Dit heb je aangegeven tijdens het bestelproces. Je ontvangt een mail zodra het pakket in de winkel voor je klaarstaat. In de tussentijd ontvang je nog extra informatie over het onderhoud van jouw minibos. Lees hier alvast de plantinstructies in handige stappen. In de FAQ lees je de veelgestelde vragen over het pakket en de planten.

Deze actie is tot stand gekomen in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds,  IVN Natuureducatie, en Tuinbranche Nederland. Wil je je verder verdiepen in inheemse planten of bijvoorbeeld meer weten over bescherming van het Atlantisch Regenwoud in Brazilië? Kijk dan eens op de site van IVN Natuureducatie of Wereld Natuur Fonds

 Deze inheemse planten zitten in het pakket: 

  1. Euonymus europeus (Kardinaalsmuts) 
  2. Rhamnus frangula (Sporkehout) 
  3. Cornus sanguinea (Rode kornoelje) 
  4. Prunus avium (Zoete kers) 
  5. Prunus spinosa (Sleedoorn) 
  6. Corylus avellana (Hazelaar) 
  7. Sorbus aucuparia (Lijsterbes) 
  8. Salix caprea (Boswilg)    
  9. Rosa rubiginosa (Egelantier) 

Verder ontvang je een handige bomenwaaier vol verzorgingstips voor inheemse bomen en planten. En een zakje bio bloemenmix voor vlinders. 

Plantinstructie

Het minibos kan je prima zelf aanleggen, maar een beetje hulp is best handig. Met ons handige stappenplan plant je binnen no-time jouw minibos aan.

Lees de plantinstructie

Veelgestelde vragen

Zoveel planten op 3m², past dat wel? Hoe hoog worden de bomen en heesters? Deze en vele andere vragen over jouw 3m² mini-bos vind je in onze FAQ.

Lees de FAQ
Back to top