Laden..

Alocasia (Alocasia cucullata) D 12 H 50 cm

Waardering:
100% of 100
5
8.99
Niet op voorraad
SKU
10268524

Beschrijving

Herkomst
De Alocasia cuculata heeft als oorspronkelijk leefgebied de tropische oerwouden van Zuidoost-Azië, waar veel licht is en de bodem steeds vochtig blijft.

Kenmerken
De grote bladeren van deze Olifantsoor gaan slap hangen als de grond te droog is. Van nature groeit deze plant in het oerwoud waar de luchtvochtigheid hoog is. Dit kun je thuis nabootsen door regelmatig de bladeren nat te sproeien met een plantenspuit. Hiermee voorkom je bruine bladranden of -punten. Doe dit bij voorkeur 1-2 maal per week en zet de plant niet dichtbij een warmtebron. De frisgroene bladeren voelen stevig aan en glanzen mooi.

Let op: het is mogelijk dat de bladpunt vocht laat druppelen (guttatie). De hoogte kan ruim 200 cm worden, dus geef deze mooie plant de ruimte. Deze plant heeft een luchtzuiverende werking en zorgt daarmee voor een gezond binnenklimaat in de woon- of werkruimte.

Nieuwe bladeren ontstaan in het midden van de plant en ontrollen zich op een indrukwekkende manier.

Verzorging
Deze grootbladige plant heeft voldoende ruimte nodig en een plaats in lichte schaduw of met indirectzonlicht. De grond mag steeds vochtig blijven, want de Olifantsoor verbruikt veel water, maar laat de wortels niet steeds in een laagje water staan. Dit zou wortelrot veroorzaken door zuurstof gebrek. Wanneer er een nieuw blad bij gekomen is kan het zijn dat een oud blad wordt afgestoten. Dit wordt dan geel en bruin van kleur en kan zo kort mogelijk worden afgesneden. Voorkom dat de plant een kale achterkant krijgt door de plant regelmatig te draaien. In de zomer kan de Olifantsoor in de tuin staan op een beschutte plaats in lichte schaduw.

Stekken/Vermeerderen
Bij de wortels kunnen nieuwe scheuten ontstaan, deze kunnen voorzichtig uit de kluit worden losgemaakt en in grond worden opgepot. De kans op slagen is het beste zodra ze groter dan 20 cm zijn en voldoende wortels hebben. Zo kun je zelf een nieuwe plant opkweken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Lees alles over de Alocasia (Olifantsoor) in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Plantennaam Olifantsoor
Latijnse plantennaam Alocasia cucullata
Potmaat (cm) 15
Planthoogte bij aankoop (cm) 50
Maximale groeihoogte (cm) 180
Bladkleur Groen
Standplaats Indirect zonlicht
Plaatsing Binnen
Giftig Wel giftig
Bloeiend Niet bloeiend
Stekmethode In grond
Water geven Veel
Consumptie Niet eetbaar
Voeding 1 keer in de maand voeding mee gieten
Grondsoort Intratuin binnenplanten grond
EAN 8717263720058

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overAlocasia (Alocasia cucullata) D 12 H 50 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid
5
van de 5
Beoordelingen op basis van 1 Reviews
schrijf een beoordeling
1
0
0
0
0
Klantenreviews
  1. Prachtige halfschaduwrijke kamerplant
    Rating
    100%
    Vorig jaar in november gekocht en op de overloop neer gezet onder een klein dakraam. Wel was de plant een potmaat groter ca 30cm. In het begin zag je niet veel maar sinds januari is de plant flink gegroeid en neemt nu ca 1,5 m doorsnee in op de overloop. Bij ons is dat geen probleem, we hebben de plant in een flinke pot gezet. Zodat deze goed kan wortelen, water geven is op gevoel. Ging er in de grond steken voelt het droog aan. Dan is het tijd voor water, we bemesten sinds maart weer elke maand met Pokon.

    - | Gekocht bij Intratuin Rosmalen

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top