Laden..
Goed nieuws, we zijn weer open! Zoek hier jouw Intratuin.

Babyplantjes set Calathea soorten 3 stuks

6.99
SKU
18431677

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Babyplantjes set Calathea soorten 3 stuks

Babyplantjes om groot te laten groeien tot echte grote en volwassenplanten. De ene plant krijgt ineens andere bladeren waar andere planten in eens de lucht in gaan als echt klimmers.
Deze Calathea soorten zijn als ze klein al echte calathea's met hun grappige eigenschap dat de bladeren bewegen in de avond.

Herkomst
De Calathea is afkomstig uit de tropische gebieden in Amerika zoals Brazilië en Columbia, waar het altijd warm en vochtig is.

Kenmerken
Een Calathea is niet alleen maar een mooie plant om naar te kijken, hij heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking, waardoor het een geschikte plant is voor zowel de woonkamer als het kantoor.

De blister waarin de planten naar je toe worden gestuurd zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic in een "zero-waste" productie, wat inhoudt dat er geen afval wordt gemaakt, en dat alles wordt hergebruikt in het maken van het verpakkingsmateriaal en het eindproduct weer gerecycled kan worden. Super fijn!

Verzorging
Babyplanten hebben meer verzorging nodig dan volwassen planten. Vooral omdat deze planten nog klein, gevoelig en teer zijn. Babyplanten mogen niet uitdrogen, houd de grond daarom lichtvochtig: wat neerkomt dat je plantjes om de 2 dagen een beetje water geeft. Ook de standplaats van deze Babyplanten is bepalend voor de groei, zet de planten in indirect zonlicht dus niet in de volle zon. Dit kunnen de bladeren niet aan en zullen verbranden. De babyplanten komen oorspronkelijk uit tropische plaatsen waar de luchtvochtigheid erg hoog is. Draaom is het verstandig om zo nu en dan de planten te sproeien met water, om zo tijdelijk de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

Groei en verpotten
Wat natuurlijk de bedoeling is, is dat de planten uitgroeien tot volwassen planten. Deze groei komt van zelf en neemt heus wel wat tijd in beslag. Afhankelijk van het soort en de standplaats en verzorging heb je in 1,5 jaar een jong-volwassen plant. Naast de groei moet je plant zeker in het begin overpotten. Een plant die boven de grond groeit, groeit natuurlijk ook in de grond. De wortels hebben ruimte nodig om te kunnen groeien. Verpot de plant dus om de 4 maanden naar een flinke potmaat groter. De Babyplanten kunnen als ze binnen komen eerst in een potmaat van 9 cm. Dat is in het begin meer dan prima. Wij wensen je veel succes en geluk met je Babyplanten

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
BloeiendNiet bloeiend
KenmerkExotische plant, Luchtzuiverende plant
GiftigNiet giftig
PlantennaamCalathea
Verpakkingsinhoud (stuks)3
Latijnse plantennaamCalathea
Water gevenVeel
Voeding1 keer in de maand wat vloeibare groene-planten-voeding mee gieten met het water.
Planthoogte bij aankoop (cm)15
Water geven uitlegBabyplanten mogen niet uitdrogen, houd de grond lichtvochtig wat neerkomt dat je plantjes om de 2 dagen een beetje water geeft.
Bijzonderhedenwees er van bewust dat dit grote planten worden, baby's worden groot!
Bladkleur volgens kwekergroen
PlaatsingBinnen
Potmaat (cm)4
StandplaatsHalfschaduw, Indirect zonlicht
Maximale groeihoogte (cm)140
Plantdiepte (cm)plant de Babyplant niet dieper dan de grond van het jifje
BladkleurGroen
EAN8720196562909
ConsumptieNiet eetbaar
Geschikt voorBinnen
SnoeitipsVoorlopig moet er niet gesnoeid maar gegroeid worden
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBabyplantjes set Calathea soorten 3 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top