Lekker buiten
samen barbecueën

Hoe kies ik een barbecue?

Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met het juiste type barbecue. Maar hoe maak je een keuze uit de tientallen verschillende soorten en maten? Van handige meeneembarbecues tot complete buitenkeukens. Wat het ook wordt, het wordt vast een prachtig barbecueseizoen. Eet smakelijk!

Barbecue soorten

Voor het resultaat maakt het niet uit of je barbecuet op houtskool of briketten, op gas of op elektriciteit. Er is wel verschil in gebruiksgemak en prijs. Hieronder vind je alle voordelen en nadelen. 

Houtskool barbecue

Echte liefhebbers kunnen niet wachten op de eerste mooie dagen. Schort voor, barbecue aan en grillen maar. Geef het houtskool de tijd om op temperatuur te komen, dan kun je genieten van die echte barbecuesmaak. Eerst nog even kiezen uit onze flinke hoeveelheid houtskoolbarbecues: ze zijn er in alle maten, vormen en prijsklassen!

Voordelen:

  • Goedkoop in aanschaf
  • Wordt erg heet (zorgt voor een krokant korstje)

Nadelen:

  • Houtskool en briketten moeten lang opwarmen. Gebruik een houtskoolstarter om de opwarmtijd aanzienlijk te verkorten
  • Houtskool en briketten kunnen vroegtijdig doven
  • De temperatuur is lastiger te regelen
  • Meer rookvorming

> Bekijk ons assortiment houtskoolbarbecues

Gasbarbecue

Met een gasbarbecue kun je al vroeg in het seizoen aan de slag. Je kunt er zelfs al op grillen als hij op een overdekt terras staat. Hij is in no time op temperatuur - en trouwens ook in een handomdraai weer schoon. Houd je van een extra rokerige smaak aan je eten? Kies dan een smokerbox.

Voordelen:

  • Binnen 10 minuten te gebruiken
  • Heeft een temperatuurregelaar
  • Geen rook, dus geschikt voor overdekte ruimtes of op een balkon

Nadelen:

  • Duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue
  • Wordt minder heet dan een houtskoolbarbecue

> Bekijk ons assortiment gasbarbecues

Elektrische barbecue

Zo makkelijk kan barbecueën zijn: de elektrische barbecue wordt snel heet en ontwikkelt amper rook. Daarom is hij echt overal te gebruiken, zelfs gewoon op je balkon. Als er maar een stopcontact in de buurt is. Een goede keuze dus voor wie lekker vaak gegrild vlees op z’n bord ziet.

Voordelen:

  • Direct te gebruiken
  • Geen rook, dus geschikt voor overdekte ruimtes of op een balkon
  • Compact, dus makkelijk mee te nemen

Nadelen:

  • Je hebt altijd een stroomaansluiting nodig
  • De authentieke rooksmaak ontbreekt
  • Duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue

> Bekijk ons assortiment elektrische barbecues

Rookoven

Rookovens zijn wat je noemt de echte smaakmakers voor fijnproevers. In een rookoven demp je het vuur met houtsnippers, waardoor de verschillende gerechten op lage temperaturen garen. Vis, vlees of wild blijft lekker lekker mals en droogt absoluut niet uit. Het soort hout dat je gebruikt geeft een bijzondere smaak aan je gerecht. Leuk om daar mee te experimenten.

Voordelen:

  • Gezond (geen vet nodig)
  • Het hele jaar door te gebruiken
  • Ook te gebruiken als kachel

Nadelen:

  • Specifieke smaak
  • Duur in de aanschaf

> Bekijk ons assortiment rookovens

Natuurlijk kun je in onze winkels heel veel verschillende modellen én accessoires bekijken en vergelijken. Onze medewerkers weten er alles van en helpen je graag bij je keuze. Bezoek daarom snel een Intratuin vestiging bij jou in de buurt.