Laden..

Beekpunge (Veronica beccabunga) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430327

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Beekpunge (Veronica beccabunga) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze oever- of moerasplant komt van nature ook in Nederland voor. Behalve in Europa komt Beekpunge oorspronkelijk ook in het noorden van Afrika en Azië voor.

Kenmerken
Deze winterharde moerasplant bloeit van mei-oktober met kleine hemelsblauwe bloemen die in trossen in de bladoksels staan. De Beekpunge wordt maximaal 60 cm hoog, maar meestal blijft hij lager, zo'n 5-15 cm. Deze plant is ook in de winter groen en vorstbestendig, doordat de bladeren een soort antivries bevatten. Zowel een plaats in de zon als lichte schaduw zijn goed.

Beekpunge is een waardevolle plant voor iedere vijver omdat het in staat is het giftige nitriet om te zetten in nitraat. Het nitraat kan vervolgens door andere waterplanten worden opgenomen, zodat overmatige algengroei en vissterfte worden voorkomen.

Verzorging
Deze bijzondere plant komt ook in de bergen voor op vochtige plaatsen tot wel 2000 meter hoogte, bijvoorbeeld in de Alpen en Karpaten. Dat zegt wel iets over de winterhardheid! Beekpunge groeit van nature in ondiepe beken en moerassen. Vermeerdering is mogelijk door zaden in april in vochtige grond uit te zaaien. Ook stekken is eenvoudig, want aan de stengels ontstaan vanzelf wortels, die een nieuwe plant kunnen vormen. Beekpunge wordt in Noord-Europa gegeten in salades of door gekookte spinazie en bevat veel vitamine C.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469106191
PlantennaamBeekpunge
Latijnse plantennaamVeronica Beccabunga
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeMei, Juni, Juli, Augustus, September
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBeekpunge (Veronica beccabunga) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top