Laden..

Knolbegonia (Begonia tuberosa) D 10,5 H 20 cm

1.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
442270
Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Knolbegonia (Begonia tuberosa) D 10,5 H 20 cm

Herkomst
De Knolbegonia (Begonia tuberosa) is een gecultiveerde soort ontstaan uit diverse kruisingen. De meeste zijn ontstaan in de 19e eeuw, met name in de jaren 70 en 80.

 

De bloemen komen voor in veel verschillende kleuren, er is dus altijd wel een Knolbegonia die past bij jouw smaak.

Kenmerken en verzorging
De basis van deze plant zijn harige bruine knollen waaruit de plant groeit. Om lang te genieten van de begonia raden we aan de dode bloemen te verwijderen. Let er bij het planten op dat je ze niet te dicht bij elkaar zet om te voorkomen dat de bladeren gaan rotten en de planten teveel de lucht in gaan om licht te vangen. Zet je de Knolbegonia op een plek waar hij de hele dag in de volle zon staat? Zorg er dan voor dat hij voldoende water krijgt. De bodem moet voedingsrijk zijn en het is aan te raden de grond bij te mengen met turf of compost. In de herfst is de plant gevoelig voor meeldauw, dit is te herkennen aan witte vlekken op de bladeren, bloemen en stengels. Meeldauw kun je bestrijden met een spuitzwavel.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Plantafstand (cm)25-30cm
beschikbaarheidlente, zomer
PlanttijdZet de jonge plantjes niet voor half mei in de tuin
Bloeikleurdiverse kleuren
PlantennaamKnolbegonia
Maximale groeihoogte (cm)60
Bloeiperiodeaugustus, juli, juni, mei, oktober, september
Water geven uitlegZorg ervoor dat de grond licht vochtig aan blijft voelen.
Vorstbestendigmatig
Bloeiperiodeherfst, lente, zomer
Water gevenregelmatig
Plaatsingbalkon, binnen, terras, volle grond
Aantal (per m²)11,12
Latijnse plantennaamBegonia tuberosa
Tips bij het plantenZet de planten niet te dicht bij elkaar, want dan groeien ze teveel de hoogte in.
Potmaat (cm)10,5
BijzonderhedenEen knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.Een knolbegonia kun je laten overwinteren. Haal in de herfst de hele plant met wortelkluit uit de grond en bewaar hem droog bij een temperatuur rond de 8 à 10 ⁰C.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
GrondsoortIntratuin bemeste tuinaarde
Bladkleurgroen
VoedingTurf, compost
Geurmet geur
Bloeikleur volgens kwekerVerkrijgbaar in diverse kleuren
Consumptieniet eetbaar
VerzorgingstipsVerwijder dode bloemen, zo kan de plant zijn energie in de nieuwe bloemen blijven stoppen.
Extra informatieDeze plant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van Intratuin.
Bladkleur volgens kwekerGroen
EAN8717191020091
Standplaatshalfschaduw
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overKnolbegonia (Begonia tuberosa) D 10,5 H 20 cm
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top