Laden..
Kom bij ons werken! Bekijk hier onze vacatures.

Biologische Handappel (Malus domestica 'Jonagold') D 26 H 150 cm

24.99
Niet op voorraad
SKU
18314927

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Biologische Handappel (Malus domestica 'Jonagold') D 26 H 150 cm

Herkomst
De Malus (Latijnse naam van de appel) is een oude fruitbomensoort die in de gematigde gebieden van Europa voorkomt tot in de richting van Rusland. De Chinezen begonnen met het kruisen van appelbomen om betere en grotere appels te kweken. Pas in de Romeinse tijd werden appelbomen bekender en werden ze door Europa verspreid.

Kenmerken
De Appel is een van de bekendste fruitsoorten van de hele wereld. Er zijn enorm veel soorten die allemaal net even anders zijn en zo hun eigen eigenschappen hebben. Zo zijn er handappels, moesappels en bewaarappels die hun naam al weggeven waar ze voor gekweekt zijn. De 'Jonagold' is een bekende Handappel en kruist goed met een 'Elstar'.

Wat is er nu leuker dan een appel plukken van eigen boom!

Verzorging
Het snoeien van appelbomen is het makkelijkst wanneer de boom kaal is, tussen januari en eind maart. Snoei niet bij vorst, omdat de snoeiwonden dan kunnen bevriezen. Vruchten ontstaan vooral aan horizontaal groeiende takken, verticaal groeiende takken kunnen worden uitgebogen, door ze met touw vast te zetten. Als de kruin van de boom teveel dichtgroeit komt er te weinig licht bij de vruchten, daarom is het goed een paar takken weg te halen, vooral de takken die elkaar kruisen of recht omhoog groeien. Na de bloei worden gelijk de vruchten gevormd, waarna er een natuurlijke rui volgt. Hierbij valt een gedeelte van de vruchtjes van de boom. Halverwege de zomer is het goed om zelf nog een gedeelte van de vruchten te dunnen, omdat de boom zich anders teveel uitput en het jaar daarna weinig of geen vruchten krijgt. Dit heet 'beurtjaren', wat bij appels veel voorkomt. Door per tak maar een paar appels aan te houden worden de vruchten groter en sappiger en krijg je ieder jaar een goede oogst. Bij het dunnen kies je de mooiste en grootste vruchten uit om te behouden en de minder goede vruchten haal je weg. Pas op dat hierbij de vruchtknoppen niet beschadigen! Als je in de zomer lange takken verticaal ziet groeien (waterloten) dan kunnen deze gelijk kort gesnoeid worden. Appelbomen houden van vruchtbare grond, geef daarom ieder voorjaar wat natuurmest bij de wortels.

WIl je meer weten over het snoeien en verzorger van fruitbomen? bekijk onze blog: Fruitbomen snoeien en verzorgen

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamHandappel
Latijnse plantennaamMalus domestica 'Jonagold'
PlantsoortOverblijvend
Potmaat (cm)26
Planthoogte bij aankoop (cm)150
BladkleurGroen
Materiaal eigenschapBiologisch
StandplaatsZon, Halfschaduw
GroenblijvendNiet groenblijvend
GiftigNiet giftig
BloeiendWel bloeiend
GeurZonder geur
Water geven uitleggoed water geven bij het aanplanten van de fruitboom, hierna alleen water geven bij langdurige droogte of warmte.
SnoeitipsLees de Blog "Fruit snoeien en verzorgen" op onze Inspiratiepagina
ConsumptieEetbaar
beschikbaarheidJaarrond
VorstbestendigWel vorstbestendig
EAN8717263278894
Typefruitboom
Reviews
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische Handappel (Malus domestica 'Jonagold') D 26 H 150 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top