Laden..

Biologische Perzik (Prunus persica) D 26 H 150 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
24.99
Niet op voorraad
SKU
10230198

Beschrijving

Herkomst
De Perzik heeft als soortnaam persica, wat verwijst naar de groeiplaats Perzië. Dit is echter niet de oorspronkelijke groeiplaats van perziken, ze zijn afkomstig uit China en ooit via de Zijderoute naar Perzië gebracht.

Kenmerken
In Nederland kunnen Perziken alleen groeien en vruchtdragen op een warme, beschutte plaats, bijvoorbeeld tegen een muur op het zuiden. Dit vanwege de zeer vroege bloei in februari of maart, wanneer er nog kans is op nachtvorst. Als er een paar graden vorst is kunnen de bloemen al bevriezen waardoor er geen vruchten meer kunnen ontstaan. Dit kan worden voorkomen door de boom tijdens koude periodes af te dekken met vliesdoek. Deze fruitboom houdt van zanderige grond die goed afwatert en niet te nat mag zijn. Om sappige vruchten te krijgen is het nodig om tijdens droge weken te sproeien. Hierbij kan de fluweelachtig behaarde vrucht het beste niet natgespoten worden, want dat geeft kans op schimmelziektes.

Wist je dat de Perzik een naaktbloeier is? De bloesem verschijnt al voordat het blad er is

Verzorging
Snoeien kan het beste worden gedaan in de zomer of enkele weken na de oogst, in de maand september of oktober. Snoeien in de winter geeft veel kans op ziektes en wordt daarom sterk afgeraden. De vogels eten van de vruchten. Dit kan voorkomen worden door er een net overheen te spannen. Als de boom erg volhangt met vruchten, is het goed om ze uit te dunnen, zodat de boom niet teveel uitgeput raakt. Door uitputting ontstaan 'beurtjaren' wat betekend dat het jaar daarna weinig oogst zal zijn. Als leidraad kun je maximaal 1 vrucht per 15 cm taklengte aanhouden. In augustus zijn ze rijp om te plukken.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Perzik
Latijnse plantennaam Prunus persica
Potmaat (cm) 26
Planthoogte bij aankoop (cm) 150
Materiaal eigenschap Biologisch
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Geur Zonder geur
Water geven uitleg goed water geven bij het aanplanten van de fruitboom, hierna alleen water geven bij langdurige droogte of warmte.
Snoeitips Lees de Blog "Fruit snoeien en verzorgen" op onze Inspiratiepagina
Consumptie Eetbaar
beschikbaarheid Jaarrond
Plantsoort Overblijvend
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Groenblijvend Niet groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
EAN 8717263587637
Type fruitboom

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische Perzik (Prunus persica) D 26 H 150 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top