Laden..

Biologische platte Perzik (Prunus persica 'Sandwich') geel D 26 H 150 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
24.99
Niet op voorraad
SKU
10230202

Beschrijving

Herkomst
Steenvruchten komen allemaal uit de Prunus familie. De reden voor deze omvangrijke naam is de harde pit van onder andere pruimen, kersen en abrikozen. De pit is zo hard als een steen, vandaar de naam steenvruchten. Doordat de familie van de Prunus zo ontzettend groot is, komen de soorten dan ook vanuit de hele wereld. Zo komt de pruim uit de gematigde streken van Europa en de perzik en abrikoos uit de warme streken van Perzië (Iran).

Kenmerken
In Nederland kunnen Perziken alleen groeien en vrucht dragen op een warme, beschutte plaats, bijvoorbeeld tegen een muur op het zuiden. Dit vanwege de zeer vroege bloei in februari of maart, wanneer er nog kans is op nachtvorst. Als er een paar graden vorst is kunnen de bloemen al bevriezen waardoor er geen vruchten meer kunnen ontstaan. Dit kan worden voorkomen door de boom tijdens koude periodes af te dekken met vliesdoek. Deze fruitboom houdt van zanderige grond die goed afwatert en niet te nat mag zijn. Om sappige vruchten te krijgen is het nodig om tijdens droge weken te sproeien. Hierbij kan de fluweelachtig behaarde vrucht het beste niet natgespoten worden, want dat geeft kans op schimmelziektes.

heerlijk, eigen Perziken!

Verzorging
Snoeien kan het beste worden gedaan enkele weken na de oogst, in de maand september of oktober. Snoeien in de winter geeft veel kans op ziektes en wordt daarom sterk afgeraden. Wanneer de vruchten aan de boom hangen gaan vaak de vogels ervan eten. Er kan een net over de boom worden gespannen om dit tegen te gaan. Als de boom erg volhangt met vruchten, is het goed om ze uit te dunnen, zodat de boom niet teveel uitgeput raakt. Door uitputting ontstaan 'beurtjaren' wat betekend dat het jaar daarna weinig oogst zal zijn.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam platte Perzik
Latijnse plantennaam Prunus persica 'Sandwich'
Potmaat (cm) 26
Planthoogte bij aankoop (cm) 150
Materiaal eigenschap Biologisch
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Geur Zonder geur
Water geven uitleg goed water geven bij het aanplanten van de fruitboom, hierna alleen water geven bij langdurige droogte of warmte.
Snoeitips Lees de Blog "Fruit snoeien en verzorgen" op onze Inspiratiepagina
Consumptie Eetbaar
beschikbaarheid Jaarrond
Plantsoort Overblijvend
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Groenblijvend Niet groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
EAN 8717263587675
Type fruitboom

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBiologische platte Perzik (Prunus persica 'Sandwich') geel D 26 H 150 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top