Laden..
Goed nieuws, we zijn weer open! Zoek hier jouw Intratuin.

Blauwe Ceder (Cedrus libani 'Glauca') D 23 H 75 cm

29.99
SKU
18325239

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Blauwe Ceder (Cedrus libani 'Glauca') D 23 H 75 cm

Herkomst
Deze Ceder komt van nature voor in het gebied van de Middellandse Zee.

Kenmerken
De ceder is een echte naaldboom die bij aanschaf goed als kerstboom gebruikt kan worden met een aparte grijsgroene tot grijsblauw kleur. De boom is lichthangend en is een soort die niet zo hard groeit maar wel een hoogte van 20 tot 25 meter kan bereiken. Door zijn bijzondere vorm en kleur is hij echt anders dan een gewone kerstboom en brengt een bijzondere sfeer. De boom houdt van een bosgrond, waar de grond humusrijk en voedselrijk is maar kan ook goed tegen droogte. Ook is hij goed bestand tegen wind. Een unieke boom die na de kerstdagen ook gewoon buiten gezet kan worden. De stam is eerst nog grijs en glad maar wordt bij oude bomen ruwer. Later in kleine plaatjes loslatend waardoor de roodbruine bast zichtbaar wordt. In de herfst verschijnen de opstaande kegels. Jonge kegels zijn groen maar kleuren later paarsbruin tot bruinDeze Blauwe ceder kan wel 40 meter hoog worden.

Zet in huis de Ceder op een lichte plaats maar niet in de volle zon. Ook een plaats bij de verwarming moet vermeden worden omdat de plant dan uitdroogt. Zet je de plant in de tuin, dan kan de Ceder op een plaats in de zon tot halfschaduw.
Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717191521550
TypeConifeer
Plantafstand (cm)1
Water gevenWeinig
VorstbestendigWel vorstbestendig
PlaatsingBalkon, Terras, Volle grond
PlantsoortOverblijvend
Latijnse plantennaamCedrus libani 'Glauca'
Planthoogte bij aankoop (cm)75
Voeding2x per jaar - eind april - begin september - biologische coniferen mest 
GrondsoortIntratuin aanplantgrond BIO
Tips bij het plantengraaf een plantgat en maak de grond goed los; dompel de plant vooraf in water en voeg aanplantgrond toe; na aanplant een aantal weken goed water blijven geven; bij aanplant in de herfst is dit natuurlijk minder nodig
Planttijdjaarrond mits het niet vriest
Water geven uitlegalleen bij extreme droogte
PlantennaamAtlasceder of Blauwe Ceder
GroeiwijzeZuil
Potmaat (cm)23
StekmethodeIn grond
Maximale groeihoogte (cm)20000;25000
StandplaatsZon
BladkleurBlauwgroen
GroenblijvendGroenblijvend
GeurMet geur
Plantdiepte (cm)40
Aantrekkelijk voorVogels, Insecten
Extra informatievermeerderen door de plant te stekken. Trek zijscheutjes met een lengte van acht tot tien centimeter van de plant . Verwijder het 'hieltje' en de onderste bladeren. De onderkant van de tak doop je in de stekpoeder en zet de stek in een pot met stekgrond.
beschikbaarheidJaarrond
ConsumptieNiet eetbaar
GiftigNiet giftig
Geschikt voorBinnen, Buiten
SnoeitipsEen conifeer kan behoorlijk groeien maar is niet lastig om te snoeien, het belangrijkste is dat je nooit te diep snoeit. Kijk voor je begint altijd even in de conifeer of er geen vogels aan het broeden zijn! Een conifeer is namelijk een gewilde broedplek en je wil de vogels natuurlijk niet storen. Een Conifeer mag je nooit terugsnoeien tot op het kale hout, dus als je te lang wacht zit je óf met een te brede conifeer óf met een kale conifeer. Door te snoeien zorg je voor meer vertakkingen en zal je conifeer voller worden en je coniferenhaag dichter en de vorm behouden die jij wenst.
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBlauwe Ceder (Cedrus libani 'Glauca') D 23 H 75 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top