Laden..

Bonte Bies (Scirpus tabernaemontanii 'Zebrinus') D 18 H 30 cm

11.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
429902

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Bonte Bies (Scirpus tabernaemontanii 'Zebrinus') D 18 H 30 cm

Herkomst
Biezen komen in Nederland veel voor in de natuur, in natte weilanden en moerassige gebieden. Maar ook langs sloten en plassen als oeverplant. Het is een plant die over de hele wereld verspreid voorkomt, mits er vochtige omstandigheden zijn.

Kenmerken
Deze Bies heeft gestreept blad, waarbij de strepen niet in de lengte maar dwars over het blad zitten en dus een wit met groen zebra-effect geven. Deze Bonte Bies staat graag op een zonnige of licht beschaduwde plaats en kan 75-120 cm hoog worden. Als groeiplaats is moerassige grond geschikt maar ook kan hij in de vijver groeien op een diepte van maximaal 20 cm, gemeten vanaf de bovenrand van de vijvermand. Van juni- september bloeit deze vaste plant met bruine aren. In de winter sterft de plant bovengronds af en loopt in het voorjaar vanuit de wortels weer uit.

Het grasachtige blad werd in vroeger tijden gebruikt om manden mee te vlechten, de bekende 'Biezen manden'.

Verzorging
Plant dit mooie Zebragras in een flinke mand, zodat ze dichte pollen vormt, dat geeft namelijk het mooiste effect. Ook zorgt de vijvermand ervoor dat de plant niet kan woekeren en de scherpe wortelstokken niet door het vijverfolie prikken. Vermeerdering is mogelijk door de wortelkluit te delen. Deze selectie woekert minder dan de gewone Biezensoorten. na de winter kan het oude, bruine blad worden afgeknipt, zodat het nieuwe blad alle aandacht kan krijgen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712044890180
StandplaatsZon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm)0 tot -40 cm onder water
PlantennaamBonte Bies
PlaatsingWater
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)18
Latijnse plantennaamScirpus Tabernaemontanii 'Zebrinus'
Planthoogte bij aankoop (cm)30
Tips bij het plantenMoeras- en waterplanten halen middels de wortels overtollig voedsel uit de vijver en dragen bij aan een goed biologisch evenwicht. Zet de plant op de aangegeven diepte in de vijverrand, eventueel kan de mand verwijderd worden om de plant direct in de aanwezige vijveraarde of substraat te planten.
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBonte Bies (Scirpus tabernaemontanii 'Zebrinus') D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top