Laden..
Kom bij ons werken! Bekijk hier onze vacatures.

Bonte Houttuynia (Houttuynia cordata 'Chamaeleon') D 9 H 20 cm

2.99
Niet op voorraad
SKU
429935

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Bonte Houttuynia (Houttuynia cordata 'Chamaeleon') D 9 H 20 cm

Herkomst
Houttuynia komt van nature voor in het oosten van Azië.

Kenmerken
Deze vaste plant kan zowel in het moerasgedeelte van de vijver groeien als in drogere tuingedeeltes. Het blad valt op door de rode, gele en groene kleuren. Hoe meer zon er op het blad valt, des te roder wordt de kleur. De hoogte wordt 25-40 cm tijdens de bloei van juni-augustus. De bloemen zijn wit van kleur en hebben een witte aar in het midden. In de winter sterft het mooie bonte blad af, maar de wortelstok is zeer winterhard en loopt in het voorjaar weer uit. Op zonnige plaatsen heeft deze plant vochtige grond nodig, in de halfschaduw kan de grond ook droger zijn.

De Houttuynia is herkenbaar aan de specifieke geur die bij het afbreken van een stengel vrijkomt. In Azië wordt Houttuynia rauw of gekookt gegeten vanwege de speciale, visachtige smaak. Ook wordt het daar toegepast in de traditionele geneeskunde vanwege de reinigende werking op het menselijk lichaam. De naam is echter niet van Aziatische afkomst, maar van de Nederlandse bioloog M.W. Houttuyn.

Verzorging
Deze vaste plant heeft wortelstokken waarmee hij zich vrij snel uitbreidt en zelfs kan gaan woekeren. Dit kan worden tegengegaan door de plant in een vijvermand te zetten, waar de wortelstokken niet doorheen kunnen groeien. Vermeerdering is mogelijk door de pol te scheuren.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8712815038544
Latijnse plantennaamHouttuynia Cordata 'Chamaeleon'
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
Potmaat (cm)9
BloeikleurWit
BladkleurGroen
PlantennaamBonte Houttuynia
GiftigWel giftig
ConsumptieNiet eetbaar
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
PlaatsingWater
StandplaatsZon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Reviews
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBonte Houttuynia (Houttuynia cordata 'Chamaeleon') D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top