Laden..

Plant je eigen minibos

Vergroen je tuin met een minibos-pakket van 3m2. In dit pakket zitten 9 inheemse boompjes die goed zijn voor de biodiversiteit en beter bestand tegen klimaatverandering. Voor elk pakket plant het Wereld Natuur Fonds 3 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Goed voor de vlinders in je tuin én de jaguar in het regenwoud.

In het voorjaar hebben we al heel wat minibos-pakketten verkocht. Daarmee zijn 27.000 nieuwe inheemse bomen geplant in de tuinen van Nederland en 9000 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Heb je in het voorjaar al een minibos-pakket gekocht en wil je weten welke bomen en heesters dat zijn? Klik dan hier om te kijken of je de verschillende soorten kunt herkennen.

 

Bosje hier..

Met het minibos-pakket doe je iets goeds voor de natuur én voor je eigen tuin. Het Wereld Natuur Fonds, IVN natuureducatie en Tuinbranche Nederland hebben voor 3m² tuin een makkelijk te planten minibos-pakket samengesteld met 9 inheemse boompjes. Die komen van nature in Nederland voor, zijn goed voor de biodiversiteit en beter bestand tegen klimaatverandering. Belangrijk, want de Nederlandse natuur staat onder druk. Je krijgt goede plantinstructies, onderhoudstips en inspiratie. Zo kan iedereen een stuk van zijn tuin omtoveren tot een minibos. Een inheems bosje hier!

Bosje daar..

Maar we gaan verder. Door wereldwijde ontbossing zijn we inmiddels de helft van de bossen op aarde verloren. Waren er zo’n 200 jaar geleden nog 6 biljoen bomen op aarde, nu zijn het er nog maar 3 biljoen. Om onze planeet leefbaar te houden moeten we bestaand bos beter beschermen en ontboste gebieden duurzaam herstellen. Voor elk minibos-pakket planten we daarom 3 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. In dit bijzondere gebied vind je zeldzame diersoorten, de kleurrijkste vogels en ruim 400 verschillende soorten bomen. Maar helaas raken we dit prachtige bos in een alarmerend tempo kwijt. Daarom willen we het Atlantisch Regenwoud beschermen en herstellen. Met een bosje hier draag je bij aan een bosje daar!

Hoe werkt het?

Vanaf maandag 6 september t/m zondag 31 oktober kun je hier een minibos-pakket bestellen. Het pakket kost € 34.95 per stuk. Het pakket wordt niet thuisgestuurd, maar kun je vanaf maandag 8 november ophalen bij jouw voorkeursvestiging. Dit geef je aan tijdens het bestelproces. Je ontvangt een mail zodra het pakket in de winkel voor je klaarstaat. In de tussentijd ontvang je nog extra informatie over het onderhoud van jouw minibos. Lees hier alvast de plantinstructies in handige stappen. In de FAQ lees je de veelgestelde vragen over het pakket en de planten.

Deze actie is tot stand gekomen in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, IVN Natuureducatie, en Tuinbranche Nederland. Wil je je verder verdiepen in inheemse planten of bijvoorbeeld meer weten over bescherming van het Atlantisch Regenwoud in Brazilië? Kijk dan eens op de site van IVN Natuureducatie of Wereld Natuur Fonds

 Deze inheemse planten zitten in het pakket: 

  1. Carpinus betulus (Haagbeuk)
  2. Rhamnus frangula (Sporkehout) 
  3. Cornus sanguinea (Rode kornoelje) 
  4. Cretaegus monogyna (Meidoorn)
  5. Betula pendula (Ruwe Berk)
  6. Corylus avellana (Hazelaar) 
  7. Sorbus aucuparia (Lijsterbes) 
  8. Salix caprea (Boswilg)    
  9. Rosa rubiginosa (Egelantier) 

Plantinstructie

Het minibos kan je prima zelf aanleggen, maar een beetje hulp is best handig. Met ons handige stappenplan plant je binnen no-time jouw minibos aan.

Lees de plantinstructie

Veelgestelde vragen

Zoveel planten op 3m², past dat wel? Hoe hoog worden de bomen en heesters? Deze en vele andere vragen over jouw 3m² mini-bos vind je in onze FAQ.

Lees de FAQ
Back to top