Laden..

Samen met onze klanten hebben we meer dan 30.000 nieuwe inheemse bomen geplant in de tuinen van Nederland en 10.000 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Wil je weten hoe? Lees hier meer terug over deze actie. 

Plant je eigen minibos

Vergroen je tuin en help het Atlantisch Regenwoud in Brazilië

Het Wereld Natuur Fonds, IVN natuureducatie en Tuinbranche Nederland hebben voor 3m² tuin een minibos-pakket samengesteld met 9 inheemse boompjes. Die komen van nature in Nederland voor, zijn goed voor de biodiversiteit en beter bestand tegen klimaatverandering. Een inheems bosje hier!

Maar we gaan verder. Om onze planeet leefbaar te houden moeten we bestaand bos beter beschermen en ontboste gebieden duurzaam herstellen. Voor elk minibos-pakket planten we daarom 3 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Met een bosje hier draag je bij aan een bosje daar!


Minibos: hier en daar

Samenwerking WNF, IVN natuureducatie en Tuinbranche Nederland

Het Wereld Natuur Fonds, IVN natuureducatie en Tuinbranche Nederland hebben in 2021 voor 3m² tuin een minibos-pakket samengesteld met 9 inheemse boompjes. Die komen van nature in Nederland voor, zijn goed voor de biodiversiteit en beter bestand tegen klimaatverandering. Een inheems bosje hier!

Maar we gingen verder. Om onze planeet leefbaar te houden moeten we bestaand bos beter beschermen en ontboste gebieden duurzaam herstellen. Voor elk minibos-pakket dat wij hebben verkocht, planten we daarom 3 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. Met een bosje hier, heb je bijgedragen aan een bosje daar!

Deze actie liep in het voor- en najaar 2021, en is dit voorjaar herhaald. Helaas kunnen er geen minibossen meer besteld worden.


Wat zt er in het pakket?

9 prachtige inheemse bomen en struiken

Meidoorn

Heb je het minibospakket opgehaald en wil je hulp bij het herkennen van de verschillende planten? Kijk hier voor een overzicht.


Zo do je mee

Bestel vanaf 24 januari en haal af vanaf 28 maart

Sta je te trappelen om je eigen minibos aan te planten en het Atlantisch Regenwoud te steunen? Mooi, want meedoen is eenvoudig!

1. Bestel tussen 24 januari en 21 maart het minibospakket via de Intratuin webshop en kies in welke winkel je het pakket wilt ophalen. 

2. Van 28 maart t/m 3 april kun je het pakket afhalen bij de door jou gekozen Intratuin winkel.

3. Aan de slag! Lees hier hoe je de verschillende bomen en struiken kunt herkennen en hoe je het minbos het beste kunt aanplanten. 


Zo deed je mee

t/m 21 maart kon je het pakket bestellen.

1. Je kon het minibospakket via de Intratuin webshop bestellen tussen 24 januari en 21 maart. Tijdens het bestellen kon je kiezen in welke winkel je het pakket wilt ophalen. 

2. Van 28 maart t/m 3 april kun je het pakket afhalen bij de door jou gekozen Intratuin winkel.

3. Aan de slag! Lees hier hoe je de verschillende bomen en struiken kunt herkennen en hoe je het minbos het beste kunt aanplanten. 


Help het regenwoud

Met een bosje hier draag je bij aan een bosje daar!

Door wereldwijde ontbossing zijn we inmiddels de helft van de bossen op aarde verloren. Waren er zo’n 200 jaar geleden nog 6 biljoen bomen op aarde, nu zijn het er nog maar 3 biljoen.

Voor elk minibos-pakket planten we daarom 3 bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië. In dit bijzondere gebied vind je zeldzame diersoorten, de kleurrijkste vogels en ruim 400 verschillende soorten bomen. Maar helaas raken we dit prachtige bos in een alarmerend tempo kwijt. Daarom willen we het Atlantisch Regenwoud beschermen en herstellen. Met een bosje hier draag je bij aan een bosje daar!

Back to top