Laden..

Braam (Rubus fruticosus 'Himalaya')

6.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
431092

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Braam (Rubus fruticosus 'Himalaya')

Herkomst
De Braam komt van nature uit Noord-Amerika, maar groeit in Nederland ook heel goed.

Kenmerken
De Braam 'Himalya' krijgt sappige, zoete vruchten, die vanaf juli- augustus kunnen worden geoogst tot ver in de herfst. De vruchten zijn vrij groot en groeien aan 2-jarige takken. In mei verschijnen de roze bloemen die door bijen en hommels worden bestoven. Per plant kan wel 10 kilo of meer worden geproduceerd, wanneer de struik eenmaal een paar jaar heeft kunnen groeien en goed wordt gesnoeid. Deze Braam is zeer winterhard en kan temperaturen tot -28 graden doorstaan.

Verzorging
Aan de lange takken van deze Braam zitten scherpe doorns, die het plukken moeikijk kunnen maken. Het is daarom het beste om de takken langs draden of een hekwerk te leiden en steeds goed aan te binden. In de winter kunnen de takken die vruchten hebben gedragen tot net boven de grond worden afgeknipt. De jonge takken kunnen dan worden aangebonden. Deze gaan in het voorjaar bloeien en daarna vruchten vormen. Zet deze Braam op een lichte of zonnige plaats voor een goede oogst. Een volwassen struik kan 3 meter hoog zijn en kan veel wind verdragen, zodat er ook een haag van kan worden gevormd. Vermeerdering is heel gemakkelijk en ontstaat vaak vanzelf, door worteluitlopers of takken die wortel schieten op de grond.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263004615
Extra informatieDe lekkerste gedoornde braam
Typebramen- en frambozenstruik
BestuivingZelf
BloeiperiodeMei, Juni
Bloeikleur volgens kwekerwit-roze bloemen
PlantennaamBraam
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Latijnse plantennaamRubus fruticosus ‘Himalaya’
StandplaatsZon
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
VorstbestendigGoed
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBraam (Rubus fruticosus 'Himalaya')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top