Laden..

Braziliaans Vederkruid (Myriophyllum brasiliensis) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
12.99
Niet op voorraad
SKU
429980

Alles over de Braziliaans Vederkruid (Myriophyllum brasiliensis) D 18 H 30 cm

Herkomst
Dit mooie Vederkruid komt oorspronkelijk uit Brazilië en Zuid-Amerika.

Kenmerken
Dit Vederkruid groeit zowel onder- als boven water in de vijver. Om koude winters goed door te kunnen komen is de minimale plantdiepte 60 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Deze waterplant groeit ongeveer 15 cm boven het wateroppervlak uit met geveerd blad dat in kransen rond een roodbruine stengel zit. Het blad produceert onder water ook wat zuurstof, wat goed is voor de waterkwaliteit en eventuele vissen. Deze vaste plant staat graag op een zonnige plaats.

Deze waterplant wordt ook wel Parelvederkruid genoemd omdat waterdruppels als parels op het veervormige blad liggen en mooi kunnen glanzen in de zon.

Verzorging
Deze vijverplant wordt ook toegepast in aquariums binnenshuis, maar is in de vijver ook winterhard, als hij diep genoeg geplant is. De bladeren die onder water groeien zijn langwerpig van vorm. Na aankoop is het goed om de plant niet gelijk op 60 cm diepte te zetten, maar dit geleidelijk te doen, zodat het Vederkruid kan wennen aan een diepere plaats in de vijver. Als de overgang te groot is, kunnen de bladeren afsterven.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Braziliaans Vederkruid
Latijnse plantennaam Myriophyllum Brasiliensis
Potmaat (cm) 18
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Plantdiepte (cm) 0 tot -80 cm onder water
Tips bij het planten Zuurstofplanten halen voedingsstoffen uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans van leven hebben. Met de productie van zuurstof worden natuurlijke afbraakprocessen van afvalmaterialen in de vijver bevorderd. Dit resulteert in een heldere en gezonde vijver. De planten staan al in een mandje en kunnen rechtstreeks in de vijver worden gezet.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8712815756417

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overBraziliaans Vederkruid (Myriophyllum brasiliensis) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top