Laden..

Chinese Roos (Hibiscus syriacus 'Oiseau Blue') D 23 H 60 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
17.99
Niet op voorraad
SKU
1225314

Beschrijving

Herkomst
Deze Tuinhibiscus wordt ook wel Altheastruik genoemd en komt oorspronkelijk voor in Azië, in het gebied van China en Japan tot Korea. Het is een struik die bij de Kaasjeskruidfamilie hoort, die een veel groter verspreidingsgebied heeft.

Kenmerken
De Tuinhibiscus is een bladverliezende struik die in september en oktober bloeit met grote, paarsblauwe bloemen. In een warme periode kan de bloei wekenlang aanhouden, er worden steeds nieuwe bloemen gevormd zodat de struik daarmee geheel bedekt lijkt te zijn. Omdat veel vaste planten rond die tijd even een dip hebben, is de Hibiscus een waardevolle struik, die veel kleur geeft aan de tuin. In het voorjaar duurt het altijd wel even voor de Hibiscus op gang komt, de grijsbruine takken blijven lang kaal. Door de struik naast een wintergroene en vroegbloeiende heester te zetten, wordt dit minpuntje opgevangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Rododendron of Camellia japonica. Na de bloei komen er leuke zaaddozen aan de takken. Hiermee zaait de struik zich makkelijk uit, de nakomelingen kunnen echter wel afwijken qua bloemkleur. Als deze struik nooit gesnoeid wordt kan hij wel 2,5 meter of hoger worden. Dit duurt echter wel vele jaren.

Wist je dat de Hibiscus de nationale plant van Korea is?

Verzorging
Deze bekende struik is onderhoudsvriendelijk en zeer winterhard. De groei kan sterk zijn zodat in het voorjaar de takken flink ingekort kunnen worden. Het prettige hiervan is dat er meer vertakkingen ontstaan waarop nog meer bloemen worden gevormt. In het voorjaar kan ook wat mest worden gegeven, want al die bloemen kunnen natuurlijk niet groeien zonder dat er voedsel wordt gegeven, vooral als de bodem wat zanderig zou zijn.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Potmaat (cm) 23
Planthoogte bij aankoop (cm) 60
Bladkleur Groen
Giftig Niet giftig
Groeiwijze Struik
EAN 8717263438380

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overChinese Roos (Hibiscus syriacus 'Oiseau Blue') D 23 H 60 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top