Laden..

Chinese Roos (Hibiscus syriacus 'Speciosus') D 23 H 50 cm

16.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1225315

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Chinese Roos (Hibiscus syriacus 'Speciosus') D 23 H 50 cm

Herkomst
Deze Tuinhibiscus wordt ook wel Altheastruik genoemd en komt oorspronkelijk voor in Azië, in het gebied van China en Japan tot Korea. Het is een struik die bij de Kaasjeskruidfamilie hoort, die een veel groter verspreidingsgebied heeft.

Kenmerken
De Tuinhibiscus is een bladverliezende struik die in de periode van eind juli tot oktober bloeit met grote, witte, dubbele bloemen, die een rood hart hebben. In een warme zomer kan de bloei wekenlang aanhouden, er worden steeds nieuwe bloemen gevormd zodat de struik daarmee geheel bedekt lijkt te zijn. Omdat veel vaste planten rond die tijd even een dip hebben, is de Hibiscus een waardevolle struik, die veel kleur geeft aan de tuin. In het voorjaar duurt het altijd wel even voor de Hibiscus op gang komt, de grijsbruine takken blijven lang kaal. Door de struik naast een wintergroene en vroegbloeiende heester te zetten, wordt dit minpuntje opgevangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Rododendron of Camellia japonica. Na de bloei komen er leuke zaaddozen aan de takken. Hiermee zaait de struik zich makkelijk uit, de nakomelingen kunnen echter wel afwijken qua bloemkleur. Als deze struik nooit gesnoeid wordt kan hij wel 2 meter of hoger worden. Dit duurt echter wel vele jaren.

Wist je dat de Hibiscus de nationale plant van Korea is?

Verzorging
Deze bekende struik is onderhoudsvriendelijk en zeer winterhard. De groei kan sterk zijn zodat in het voorjaar de takken flink ingekorts kunnen worden. Het prettige hiervan is dat er meer vertakkingen ontstaan waarop nog meer bloemen worden gevormt. In het voorjaar kan ook wat mest worden gegeven, want al die bloemen kunnen natuurlijk niet groeien zonder dat er voedsel wordt gegeven, vooral als de bodem wat zanderig zou zijn.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263438397
Planthoogte bij aankoop (cm)50
Potmaat (cm)23
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overChinese Roos (Hibiscus syriacus 'Speciosus') D 23 H 50 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top