Laden..

Chinese vijg (Ficus microcarpa 'Ginseng') D 40 H 140 cm

155.-
Niet op voorraad
SKU
0795966
Niet online te koop ivm lage temperaturen

Alles over de Chinese vijg (Ficus microcarpa 'Ginseng') D 40 H 140 cm

Herkomst
De Rubberplant/Vijgenboom (Ficus) telt meer dan 1000 soorten en is daarmee de meest omvangrijke plantensoort. Soms verschillen soorten zoveel van elkaar dat je niet direct door hebt dat ze tot dezelfde soort horen. De meeste Ficussoorten zijn inheems in tropisch Azië.

Kenmerken
De Ficus houdt niet van kou en heeft het het meest naar zijn zin bij een contstante temperatuur. De Ficus microcarpa 'Ginseng' is een Oosterse schoonheid. Hij groeit in het zuiden van China en Maleisië.
Het bijzondere van deze plant zijn de luchtwortels die hij vormt, deze hangen naar beneden en als ze de grond raken verhouten ze. Dit geeft de Ficus microcarpa zijn bijzondere uiterlijk. Elke plant heeft een unieke eigen vorm. Met een heleboel geduld is deze plant ontwikkeld als Bonsai.
Schroom niet om uitlopers welke de vorm van deze prachtige plant kunnen ontsieren bij te knippen zodat de vorm en schoonheid van het hout goed zichtbaar blijven.

De Ficus microcarpa 'Ginsing' wordt bij ons de Chinese vijg genoemd en is ideaal te begeleiden als Bonsai.

Verzorging
De Ficus houdt niet van kou en heeft het het meest naar zijn zin bij een contstante temperatuur. In de natuur kan deze boom enorm worden, wel 30 tot 40 meter. Het sap van de Ficus is irriterend bij aanraking, en zelfs giftig bij inname. Zet deze plant dan ook op een plek waar kinderen en/of huisdieren er niet bij kunnen. Naast deze vervelende eigenschappen heeft de Ficus voornamelijk goede eigenschappen, hij helpt bijvoorbeeld ook om de lucht binnenshuis te zuiveren en is een juweel in huis! Zet je ficus op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De grond kan het beste licht vochtig aan blijven voelen, geef hem het liefst water op kamertemperatuur. Van teveel water en/of tocht kan hij zijn blad laten vallen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamChinese vijg
Latijnse plantennaamFicus microcarpa 'Ginseng'
Potmaat (cm)40
Planthoogte bij aankoop (cm)140
BladkleurGroen
KenmerkGrote plant
StandplaatsIndirect zonlicht
Geschikt voorBinnen
GiftigWel giftig
BloeiendNiet bloeiend
ConsumptieNiet eetbaar
VoedingIntratuin binnenplanten voeding
GrondsoortIntratuin binnenplantengrond
EAN8717263643302
TypeKamerplant

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overChinese vijg (Ficus microcarpa 'Ginseng') D 40 H 140 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top