Laden..

Doornloze braam (Rubus fruticosus 'Chester Thornless')

8.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
431091

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Doornloze braam (Rubus fruticosus 'Chester Thornless')

Herkomst
De Braam is inheems in Europa en is in Nederlandse natuurgebieden vaak te vinden aan de rand van een bos en heeft dan scherpe doorns aan de takken. Dit ras is veredeld en heeft daardoor geen doorns, wat het een stuk prettiger maakt om de struik te snoeien en vruchten te oogsten.

Kenmerken
Deze doornloze Braam geeft grote vruchten die donker van kleur zijn en heerlijk zoet en sappig smaken. In mei verschijnen de kleine witte bloemen, waar de bijen gek op zijn. Deze braam is geheel zelfbestuivend, er is dus geen andere struik nodig voor de bestuiving van de bloemen. In augustus kan worden geoogst, zodra de vruchten wat zachter aanvoelen en makkelijk loslaten. De bramen kunnen zo van de struik gegeten worden, maar zijn ook geschikt om in te vriezen of te verwerken tot jam of gebak. Bramen zijn volledig winterhard, al kan er na een strenge vorstperiode wel wat schade zijn. Vanwege de sterke groeikracht is er toch altijd wel opbrengst.

Heerlijke bramen uit eigen tuin, zonder de vervelende doorns.

Verzorging
Deze braam kan goed in lichte schaduw groeien, maar ook wat zonniger mits de grond enigszins vochtig blijft. In de herfst kunnen de takken die vrucht hebben gedragen worden gesnoeid tot vlak boven de grond. De jonge takken die in het afgelopen groeiseizoen zijn gevormd kunnen worden aangebonden aan een steun, bijvoorbeeld een paal, hekwerk of pergola. Ze worden meterslang en zonder dit in goede banen te leiden wordt het een zeer wilde struik. De jonge takken zullen het volgende jaar gaan bloeien en vruchtdragen. Bramen houden van een humeuze, vochthoudende grond, dus bij lichte grondsoorten kan wat compost of bladaarde worden doorgewerkt en ieder voorjaar kan natuurmest bij de wortels worden gestrooid. Om verdroging van de grond te voorkomen kan een mulchlaag onder de struik worden aangebracht. Vermeerdering gaat heel gemakkelijk door een lange tak voor een deel in te gaven in de grond. De tak krijgt vanzelf wortels en vormt een nieuwe struik. Wanneer de nieuwe struik (aflegger) eenmaal goed begint te groeien en voldoende wortels heeft, dan kan de moedertak worden doorgeknipt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263004608
Extra informatieDe lekkerste doornloze braam
Typebramen- en frambozenstruik
Latijnse plantennaamRubus fruticosus ‘Chester Thornless’
PlantennaamDoornloze braam
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Bloeikleur volgens kwekerwit-roze bloemen
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
Bestuivingzelf
Bloeiperiodejuni, mei
Vorstbestendiggoed
Standplaatszon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overDoornloze braam (Rubus fruticosus 'Chester Thornless')
Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top