Laden..

Dwergwatermunt (Mentha pulegium) D 9 H 20 cm

2.49
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
430350

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Dwergwatermunt (Mentha pulegium) D 9 H 20 cm

Herkomst
De Dwergwatermunt is inheems in Europa en komt in Nederland nog sporadisch voor in de natuur, bijvoorbeeld in voedselrijke uiterwaarden en langs plassen. Deze mooie plant staat in Nederland zelfs op de rode lijst van bedreigde plantensoorten. In verschillende Mediterrane landen wordt deze eetbare plant gekweekt vanwege het aromatische blad.

Kenmerken
Deze kleinbladige watermunt wordt ook wel Polei genoemd en heeft naar Munt geurend blad. Van juni-augustus bloeit de Polei met violette bloemen die in kransen rond de vierkante stengels zittenen wordt dan 15-30 cm hoog. Deze bodembedekkende plant staat graag in moerassige grond en kan tegen wisselende waterstanden. Het frisgroene blad sterft in de winter af en loopt in het voorjaar weer uit. Deze vaste plant is goed winterhard. Bloeiend is het een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen.

Wist je dat het sterk naar munt geurende blad in vroeger tijden werd gebruikt om luizen te verjagen? Het kan tevens gebruikt worden als smaakmaker in salades en couscous. In de natuurgeneeskunde worden de bladeren gebruikt om de spijsvertering te verbeteren, bijvoorbeeld in kruidenthee.

Verzorging
Zoals alle Munt-soorten is ook deze Polei een woekerende plant, die zich uitbreidt met liggende takken en wortelstokken. Dit kan enigszins worden tegengegaan door de plant in een vijvermand of kweekpot te planten en daarmee in het moerasgedeelte van de vijver te zetten. De plant kan eenvoudig worden vermeerderd door een tak met wortels eraf te halen en elders opnieuw te planten. Ook kan zaad worden verzameld na de bloei en in het voorjaar op een vochtige plaats worden uitgestrooid.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8713469814140
PlantennaamDwergwatermunt
Latijnse plantennaamMentha Pulegium
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Planthoogte bij aankoop (cm)20
ConsumptieNiet eetbaar
Potmaat (cm)9
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
BloeiperiodeMei, Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overDwergwatermunt (Mentha pulegium) D 9 H 20 cm
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top