Laden..
Goed nieuws, we zijn weer open! Zoek hier jouw Intratuin.

Flamingoplant (Anthurium andrianum 'Karma Purple') D 9 H 25 cm

6.99
SKU
10289023

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Flamingoplant (Anthurium andrianum 'Karma Purple') D 9 H 25 cm

Herkomst
De Flamingoplant (Anthurium) komt voor in de tropische regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika. In 1857 werden ze in Guatemala ontdekt en 5 jaar later werden de eerste Anthurium meegenomen naar Europa. Dit pamntengeslacht bestaat uit 600 soorten en behoort tot de Aronskelkfamilie. Het zijn epyfyten - organismen die op levende planten groeien zonder hieraan voedingsstoffen te onttrekken - en hebben weinig wortels.

Kenmerken
Deze soort heeft kleine rechtopstaande bloemen die op een zgn. bloeikolf groeien met een schutblad eromheen die de plant extra decoratief maken. Ook de groene bladeren hebben een wat glimmend uiterlijk. De bloei van de Anthurium duurt extra lang waardoor hij zich wel echt onderscheidt van andere bloeiende planten

De Anthurium wil graag veel licht, warmte en een redelijk hoge luchtvochtigheid. Het liefst heeft hij ontkalkt water. Zoals veel kamerplanten is hij gesteld op een regelmatige sproeibeurt.
Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
GiftigWel giftig
ConsumptieNiet eetbaar
PlantennaamFlamingoplant
EAN8717263722540
Extra informatieStekken kun je op 2 manieren doen: op water en direct in de potgrond. Voor beide manieren moet je eerst de plant uit de pot halen en de bladeren w3egknippen die dicht op de stam zitten. Dan knip je de stam in meerdere stukken die allemaal 1 oog moeten hebben. Dan kun je de stukken rechtop in nieuwe potjes zetten in een mengsel van half zand, half turf of op water. De stekken zullen na een paar weken gaan wortelen en kun je ze verpotten. Het beste is om dit in de lente te doen omdat de knopvorming dan beter gaat.
StandplaatsHalfschaduw, Indirect zonlicht
BloeiwijzeAar, Enkele bloem
Potmaat (cm)9
Latijnse plantennaamAnthurium andreanum 'Karma Purple'
Planthoogte bij aankoop (cm)25
Voedingmaandelijks Intratuin binnenplantenvoeding BIO of binnenplantenvoeding BIO staafjes
GrondsoortIntratuin potgrond BIO
Water geven uitleg2 x per week in de zomer; 1x per week in de winter. Hou in de gaten dat de plant niet droog staat maar ook geen natte voeten heeft. In de woonkamer met verwarming aan kan luchtvochtigheid laag zijn. Dus af en toe besproeien zal de plant goed doen voor gezondheid en bloei/
KenmerkMakkelijke plant
BloeiendWel bloeiend
Maximale groeihoogte (cm)60;65
StekmethodeIn water, In grond
BladkleurGroen
Water gevenRegelmatig
GeurZonder geur
BloeikleurRoze
beschikbaarheidJaarrond
Geschikt voorBinnen
Snoeitipswil je de Anthurium snoeien, heb je een schone snoeischaar en plantenspuit met water nodig. Knip de gele of bruine bladeren af en de verwelkte bloemen helemaal bij de voet van de plant. Daarna de plant besproeien op de bladeren en stengels.
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overFlamingoplant (Anthurium andrianum 'Karma Purple') D 9 H 25 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top