Laden..

Franse Geranium (Pelargonium grandiflorum 'Angel eyes Indy') D 12 H 28 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
3.49
Niet op voorraad
SKU
18414789

Beschrijving

Herkomst
De Pelargonium wordt in de volksmond Geranium genoemd en komt van nature uit Namibië en Zuid-Afrika, waar ze op zonnige plaatsen groeien. In ons klimaat is de Pelargonium niet winterhard en hoort daarom bij het 1-jarige perkgoed.

Kenmerken
De Geranium is mateloos populair. En dat is niet voor niks! Deze Franse geranium brengt je tuin tot leven met al zijn bloemenpracht. Zet hem in grote potten samen met andere zomerbloeiers en je hebt direct een tuin of balkon vol kleur. 
Deze Pelargonium heeft een lange bloeiperiode en kan zowel in de tuin als in huis worden gezet. De plant is stevig en groeit opgaand. De kleine bloemen hebben 2 kleuren roze en kunnen wel 24 weken achter elkaar bloeien. Meestal wordt de Pelargonium in een bloempot gezet, maar hij kan ook in de border worden geplant en groeit dan wat forser uit. De Pelargonium heeft een zonnige plaats nodig om goed te kunnen bloeien.

doe voor het planten onderin de pot een laagje hydrokorrels of potscherven voor goede drainage. De Franse geranium houdt namelijk niet van te natte grond!

Verzorging
In hun thuisland Zuid-Afrika komen koude nachten voor, waardoor de Pelargonium bij ons ook best wat kou kunnen verdragen. Wanneer je ze in het voorjaar koopt komen ze uit een warme kas, waardoor ze niet gelijk bestand zijn tegen kou en daarvoor geleidelijk moeten 'afharden'. Om de pelargoniums goed door te laten bloeien is het goed om steeds de uitgebloeide bloemen te verwijderen. De plant ziet er dan ook netter uit en vormt steeds nieuwe bloemknoppen. Hiervoor is veel energie nodig, dus de plant heeft 1x per 2 weken plantenvoeding nodig. Geef de plant niet teveel water, want hij houdt niet van natte voeten. In de winter kunnen deze exotische planten op de vensterbank in huis worden gezet bij een temperatuur tussen de 8 en 30 graden. Een kas waarin de temperatuur boven de 6 graden wordt gehouden is het meest ideaal voor overwintering. Als de plant teveel uit model raakt, dan kunnen er stekken van de jonge takken worden afgeknipt, zodat er weer een frisse nieuwe plant van kan groeien.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Lees alles over de Geranium (Pelargonium) in onze plantengids.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Franse Geranium
Latijnse plantennaam Pelargonium grandiflorum 'Angel eyes Indy' w
Plantsoort Eenjarig
Potmaat (cm) 12
Planthoogte bij aankoop (cm) 28
Bladkleur Groen
Standplaats Zon, Halfschaduw
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeiperiode Lente, Zomer, Herfst
Water geven uitleg laat de plant niet uitdrogen
Consumptie Niet eetbaar
Groenblijvend Niet groenblijvend
Bloeikleur Wit
Vorstbestendig Niet vorstbestendig
Water geven Regelmatig
EAN 8720196552511
Type eenjarige

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overFranse Geranium (Pelargonium grandiflorum 'Angel eyes Indy') D 12 H 28 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top