Laden..

Intratuin bloembollen Persische Keizerskroon (Fritillaria persica)

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
Serie: intratuin
3.99
Niet op voorraad
SKU
1348922
Niet beschikbaar Dit product is momenteel niet beschikbaar. Het zal op een ander moment in het jaar weer beschikbaar zijn.

Beschrijving

Herkomst
Zoals de naam 'persica' al zegt, komt deze Fritillaria oorspronkelijk uit Cyprus, Turkije, Iran en Syrië, wat voorheen het gebied van Perzië was.

Kenmerken
Deze bijzondere Frittelaria krijgt een lange steel met paarsbruine klokjes in april-mei. Aan de steel zitten grijsgroene, smalle bladeren. De hoogte kan wel 90 cm worden en er hangen dan circa 40 klokjes aan. Zowel de bloemen als de bladeren lijken licht bedauwd te zijn, daardoor zijn de kleuren heel subtiel. Mooi om te combineren met de groen-witte variant, voor wat kleurcontrast. Deze bloembol is familie van de Lelie en het Kievitseitje en wordt ook wel Perzische Lelie genoemd.

Verzorging
De bol van de Perzische Lelie heeft geen schil, waardoor deze kwetsbaar is. Plant de bol daarom na aankoop in het najaar zo snel mogelijk. Uitdroging van de bol kan ervoor zorgen dat deze niet bloeit maar alleen bladeren geeft. Deze bloembol houdt van een goed doorlatende grond en houdt niet van een natte bodem. Bij kleigrond is het goed om wat grof zand erdoor te mengen en te zorgen voor een goede drainage. Deze bloembollen vermeerderen zichzelf door de vorming van broedbollen, die na enkele jaren ook bloeien. Ook kunnen ze zaden vormen, maar daarmee duurt het nog wat langer voordat bloemen verwacht kunnen worden. De plantdiepte is 3 maal zo diep als de hoogte van de bol, tussen de bollen kan minimaal 20 cm afstand gehouden worden.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Serie intratuin
Plantennaam Persische Keizerskroon
Latijnse plantennaam Fritillaria persica
Plantsoort Eenjarig
Planttijd September tot december
Tips bij het planten Maak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Gewicht (kg) 0,1
Maximale groeihoogte (cm) 80 cm
Bladkleur Groen
Giftig Wel giftig
Bloeikleur Paars
Bloeiperiode April, Mei
Geur Zonder geur
Standplaats Zon, Halfschaduw
Plantdiepte (cm) 20 cm
Plantafstand (cm) 25 cm
EAN 8717263342274
Type Bloembollen najaar

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin bloembollen Persische Keizerskroon (Fritillaria persica)

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top