Laden..

Galanthus Elwesii wit 10 stuks

3.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1348906
Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Galanthus Elwesii wit 10 stuks

Herkomst
Dit Sneeuwklokje komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en is in Nederland vanaf 1900 verwilderd doordat ze werden aangeplant bij Stinzen en op landgoederen. Vandaar dat het bolgewas bij de stinzenplanten hoort. Oorspronkelijk groeit het Sneeuwklokje in de schaduw van loofbossen en langs beekjes.

Kenmerken
Bijzonder is dat de Grote Sneeuwklok al in december kan bloeien en wel 20 cm hoog wordt. De bloei kan duren tot in maart en de grote, hangende klokken zijn gevuld/ dubbel. De bladeren zijn wat groter dan van de gewone Sneeuwklokjes en blauwgrijs van kleur. Het is een winterharde bloembol, die zich niet zo snel vermeerderd als de gewone Sneeuwklok. Deze winterbloeier fleurt beschaduwde plaatsen op met zijn sneeuwwitte bloemen, die groene vlekjes hebben. Een koele, licht beschaduwde plaats onder bladverliezende bomen of struiken is voor deze bloembollen ideaal.

Verzorging
De bollen van Sneeuwklokjes zijn gevoelig voor verdroging, zodat ze het beste zo snel mogelijk na aankoop geplant kunnen worden op een diepte die 3 maal de hoogte van de bol is. Tussen de bollen kan een afstand van een paar cm gehouden worden. Vermeerdering is mogelijk door broedbolletjes, die vanzelf ontstaan. Als de pol na enkele jaren te vol wordt kan deze in mei worden opgegraven en gedeeld. Door de bollen met het blad er nog aan te verplanten is er meer zekerheid dat ze aanslaan. Ook is het belangrijk dat de grond nooit verdroogt, ook niet in de zomer wanneer de bollen in rust zijn. In kleigrond is goede drainage nodig, bijvoorbeeld door zand of split door de grond te mengen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud10 stuks
Gewicht (kg)0,1
EAN8717263342113
Serieintratuin
Geurzonder geur
Bloeikleurwit
Maximale groeihoogte (cm)10 cm
PlanttijdSeptember tot december
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Bloeikleur volgens kwekerwit
Plantsoortoverblijvend
Bloeiperiodefebruari, januari
Plantdiepte (cm)10 cm
Plantafstand (cm)5 cm
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGalanthus Elwesii wit 10 stuks
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top