Laden..

Galanthus Woronowii wit 35 stuks

6.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
1347417
Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Galanthus Woronowii wit 35 stuks

Herkomst
Dit Sneeuwklokje komt oorspronkelijk uit Turkije en de Kaukasus en is in Nederland vanaf 1900 verwilderd doordat ze werden aangeplant bij Stinzen en op landgoederen. Vandaar dat het bolgewas bij de stinzenplanten hoort. Oorspronkelijk groeit het Sneeuwklokje in de schaduw van loofbossen en langs beekjes.

Kenmerken
Deze soort van de Galanthus wordt ook wel Glanzend Sneeuwklokje genoemd, vanwege het glanzende frisgroene blad, terwijl de andere soorten meestal grijsgroen, bedauwd blad hebben. De bladeren zijn ook wat breder en hebben een soort waslaagje, bovendien ruiken de sneeuwwitte bloemen heerlijk zoet. De bloei in februari is belangrijk voor bijen en hommels, die dan op milde dagen al naar voedsel zoeken.

De Grote Sneeuwklok is eind 1800 vanuit Noord-Griekenland en Turkije naar onze streken gebracht door de Engelse botanicus H. J. Elwes, die er de naam Elwesi aan gegeven heeft.

Verzorging
De bollen kunnen op 10 cm diepte worden geplant in goed gedraineerde grond, die het hele jaar door enigszins vochtig moet blijven. Sneeuwklokjes zijn gevoelig voor verdroging en kunnen daarom het beste direct na aankoop in het najaar geplant worden op een koele, licht beschaduwde plaats. Vermeerdering is mogelijk door broedbolletjes, die vanzelf ontstaan. Als de pol na enkele jaren te vol wordt kan deze in mei worden opgegraven en gedeeld. Door de bollen met het blad er nog aan te verplanten is er meer zekerheid dat ze aanslaan. Ook is het belangrijk dat de grond nooit verdroogt, ook niet in de zomer wanneer de bollen in rust zijn. In kleigrond is goede drainage nodig, bijvoorbeeld door zand of split door de grond te mengen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Inhoud35 stuks
Gewicht (kg)0,3
EAN8717263342830
Serieintratuin
Geurzonder geur
Bloeikleurwit
Maximale groeihoogte (cm)10 cm
PlanttijdSeptember tot december
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Bloeikleur volgens kwekerwit
Plantsoorteenjarig
Bloeiperiodefebruari, januari
Plantdiepte (cm)10 cm
Plantafstand (cm)5 cm
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGalanthus Woronowii wit 35 stuks
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top