Laden..
Kom bij ons werken! Bekijk hier onze vacatures.

Intratuin bloembollen Glanzend sneeuwklokje (Galanthus woronowii) 35 stuks

8.99
Niet op voorraad
SKU
1347417

Dit seizoensproduct is vanaf half september weer beschikbaar

Niet beschikbaar Dit product is momenteel niet beschikbaar. Het zal een ander moment in het jaar weer beschikbaar zijn.
Alles over de Intratuin bloembollen Glanzend sneeuwklokje (Galanthus woronowii) 35 stuks

Herkomst
Dit Sneeuwklokje komt oorspronkelijk uit Turkije en de Kaukasus en is in Nederland vanaf 1900 verwilderd doordat ze werden aangeplant bij Stinzen en op landgoederen. Vandaar dat het bolgewas bij de stinzenplanten hoort. Oorspronkelijk groeit het Sneeuwklokje in de schaduw van loofbossen en langs beekjes.

Kenmerken
Deze soort van de Galanthus wordt ook wel Glanzend Sneeuwklokje genoemd, vanwege het glanzende frisgroene blad, terwijl de andere soorten meestal grijsgroen, bedauwd blad hebben. De bladeren zijn ook wat breder en hebben een soort waslaagje, bovendien ruiken de sneeuwwitte bloemen heerlijk zoet. De bloei in februari is belangrijk voor bijen en hommels, die dan op milde dagen al naar voedsel zoeken.

De Grote Sneeuwklok is eind 1800 vanuit Noord-Griekenland en Turkije naar onze streken gebracht door de Engelse botanicus H. J. Elwes, die er de naam Elwesi aan gegeven heeft.

Verzorging
De bollen kunnen op 10 cm diepte worden geplant in goed gedraineerde grond, die het hele jaar door enigszins vochtig moet blijven. Sneeuwklokjes zijn gevoelig voor verdroging en kunnen daarom het beste direct na aankoop in het najaar geplant worden op een koele, licht beschaduwde plaats. Vermeerdering is mogelijk door broedbolletjes, die vanzelf ontstaan. Als de pol na enkele jaren te vol wordt kan deze in mei worden opgegraven en gedeeld. Door de bollen met het blad er nog aan te verplanten is er meer zekerheid dat ze aanslaan. Ook is het belangrijk dat de grond nooit verdroogt, ook niet in de zomer wanneer de bollen in rust zijn. In kleigrond is goede drainage nodig, bijvoorbeeld door zand of split door de grond te mengen.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Serieintratuin
Tips bij het plantenMaak eerst de aarde goed los. Maak vervolgens een plantgat, dat circa 3x zo diep is als de hoogte van de bol. Plant de bollen met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Bedek met aarde. De beste tijd om te planten is van september tot december v
Latijnse plantennaamGalanthus woronowii
PlanttijdSeptember tot december
BladkleurGroen
Plantafstand (cm)5 cm
Verpakkingsinhoud (stuks)35 stuks
Maximale groeihoogte (cm)10
GeurZonder geur
Bloeikleur volgens kwekerwit
PlantennaamGlanzend sneeuwklokje
BloeiperiodeJanuari, Februari
PlantsoortEenjarig
StandplaatsZon, Halfschaduw
GiftigWel giftig
EAN8717263342830
BloeikleurWit
Gewicht (kg)0,3
Plantdiepte (cm)10 cm
Reviews
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overIntratuin bloembollen Glanzend sneeuwklokje (Galanthus woronowii) 35 stuks

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Droom jij ook van jouw eigen urban jungle in huis, maar heb je geen idee hoe je al deze groene vrienden moet verzorgen? Geen zorgen, met onze gratis online kamerplantencursus komt jouw groene droom uit!

 

  

Back to top