Laden..

Geldboom (Pachira aquatica) D 12 H 45 cm

7.99
Niet op voorraad
SKU
1143327
Niet online te koop ivm lage temperaturen

Alles over de Geldboom (Pachira aquatica) D 12 H 45 cm

Herkomst
De Geldboom/Watercacao (Pachira) komt van oorsprong uit Centraal en Zuid-Amerika. Daar groeit hij in moerassen en riviermondingen met wisselende waterstanden. In deze gebieden kan de boom wel 20 meter hoog worden.

Kenmerken
De Pachira aquatica heeft vrij smalle stammen voor de hoogte die de planten kunnen aannnemen. Vaak zie je de stammen dan ook gevlochten. De 5 bladeren groeien aan de uiteinden van lange stelen en zijn smal en langwerpig. Zijn water slaat hij op in de stam zodat hij goed tegen droogte kan als de waterstanden in het wild laag zijn. Helaas gaat dit systeem niet helemaal op in de huiskamers, en heeft de plant best wat water nodig.

In de Feng Shui symboliseren de 5 bladeren aan een tak van de Pachira de 5 basiselementen: metaal, hout, water, vuur en aarde. Het is een relatief makkelijke plant die het gezien zijn symboliek en namen een leuke plant maakt om kado te geven.

Verzorging
In de zomerperiode geef je de geldboom 1x per 2 weken goed water en in de winterperiode geef je 1x per 4 weken water. Dit is vooral een schatting want geen enkele woning is het zelfde en ook is het water geven van deze plant afhankelijk van de luchtvochtigheid in huis. Alhoewel de plant goed tegen droogte kan zal je merken aan het blad dat het zal gaan hangen. Een goede graadmeter dat je weer water moet geven. Zet de geldboom op een mooie lichte plaats maar niet in de volle zon (veel indirect licht is ideaal).

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamGeldboom
Latijnse plantennaamPachira aquatica
Potmaat (cm)12
Planthoogte bij aankoop (cm)45
BladkleurGroen
StandplaatsHalfschaduw, Indirect zonlicht
GiftigWel giftig
Water gevenRegelmatig
Water geven uitlegregelmatig
ConsumptieNiet eetbaar
GrondsoortIntratuin Biologische potgrond RHP voor alle binnen- en buitenplanten.
Extra informatieDeze kamerplant is met zorg geselecteerd door de groenspecialisten van Intratuin.
EAN8717263412199

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGeldboom (Pachira aquatica) D 12 H 45 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top