Laden..

Gele Plomp (Nuphar lutea) D 18 H 30 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
24.99
Niet op voorraad
SKU
430886

Alles over de Gele Plomp (Nuphar lutea) D 18 H 30 cm

Herkomst
De Gele Plomp is een inheemse waterplant, die veelvuldig te vinden is in de Nederlandse plassen en sloten.

Kenmerken
De grote, ronde bladeren van deze bekende waterplant drijven op het wateroppervlak en hebben een diameter van ongeveer 30 cm. Hier tussendoor verschijnen gedurende het voorjaar en de zomer gele bloemen op stevige stengels. Het zijn sterke en winterharde planten die weinig last hebben van ziektes of aantastingen. Na de bloei ontstaan zaaddozen die voor vermeerdering van de plant zorgen. Deze waterplant groeit bij voorkeur op een diepte van 0,5-2 meter in een vruchtbare bodem.

De gele, komvormige bloemen hebben een bijzondere geur, die doet denken aan Cognac.

Verzorging
De Gele Plomp is een geschikte waterplant voor een vijver waarin vissen zoals bijvoorbeeld Koi's leven. De bladeren hebben een bittere smaak en worden daarom niet aangevreten, bovendien bieden de drijvende bladeren een schuilplaats voor vissen tegen reigers en andere belagers. Doordat de wortelstokken van deze waterplant zich snel uitbreiden kan de plant gaan woekeren. Om dit tegen te gaan kan het teveel uit de vijver worden verwijderd in de maand mei of september. De bladeren worden graag gebruikt door kikkers om op te rusten of zonnebaden.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Gele Plomp
Latijnse plantennaam Nuphar Lutea
Potmaat (cm) 18
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Giftig Niet giftig
Bloeikleur Geel
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus, September
Plantdiepte (cm) -40 tot -120 cm onder water
Tips bij het planten De Gele plomp is een prachtige plant met hele mooie bloemen. Hij is ook nuttig in de vijver; door zijn grote bladeren geeft hij veel schaduw, dit voorkomt algengroei en is tevens ook een schuilplaats voor vissen en andere waterdiertjes. BELANGRIJK: zet de plant altijd in een grote mand of korf en gebruik hiervoor de juiste waterlelie-aarde. De plant in het begin niet al te diep zetten.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469579629

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGele Plomp (Nuphar lutea) D 18 H 30 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top