Laden..

Genadekruid (Gratiola officinalis) D 9 H 20 cm

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
2.99
Niet op voorraad
SKU
430245

Alles over de Genadekruid (Gratiola officinalis) D 9 H 20 cm

Herkomst
Het Genadekruid komt van nature voor in Midden- en Zuid Europa en Centraal Azië. Dit familielid van de Weegbree staat in Nederland op de rode lijst van bedreigde plantensoorten. In Nederland is hij soms te vinden op moerassige plaatsen.

Kenmerken
Genadekruid is een moeras- of waterplant die groeit op een diepte van 0-15 cm, gemeten vanaf de bovenkant van de vijvermand. Deze winterharde plant wordt maximaal 40 cm hoog en vormt een pol met lichtgroene, lancetvormige bladeren. In juni-juli verschijnen de witte, soms ook wat lilakleurige, trompetvormige bloemen met een geel hart. De beste standplaats is in de zon of lichte schaduw. Deze plant woekert niet en oogt ordelijk, waardoor het een geschikte plant is voor een strak vormgegeven vijver of waterschaal.

Hoewel deze plant in zijn geheel giftig is, werd hij in vroeger tijden als geneesmiddel gebruikt, bijvoorbeeld tegen jicht en wormen in de ingewanden. Ook nu nog wordt dit kruid gebruikt in de Homeopathie en Fythotherapie, omdat de bittere stoffen goed zijn voor de leverfunctie. Als Genadekruid in een (vochtig) weiland groeit, eten koeien dit niet op!

Verzorging
Deze water- en moerasplant vormt een grote pol met wortelstokken, die kan worden gescheurd als de plant te groot wordt of als vermeerderderingsmethode. Ook maakt de plant veel zaden, die eventueel op een warme plaats kunnen worden uitgezaaid en opgekweekt. Zet deze planten als ze wat groter zijn in een vijvermand met voedselrijke vijvergrond.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Genadekruid
Latijnse plantennaam Gratiola Officinalis
Potmaat (cm) 9
Planthoogte bij aankoop (cm) 20
Bladkleur Groen
Standplaats Halfschaduw, Zon
Plaatsing Water
Bloeikleur Wit
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm) 0 tot -15 cm onder water
Tips bij het planten Oever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
Consumptie Niet eetbaar
EAN 8713469104746

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGenadekruid (Gratiola officinalis) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top