Laden..

Gojibes (Lycium barbarum)

8.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
432125

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Gojibes (Lycium barbarum)

Herkomst
De Gojibes wordt ook wel Boksdoorn genoemd en groeit oorspronkelijk in China bij het Himalayagebergte en Tibet. In China wordt deze bes ook grootschalig geteeld aan de gele Rivier.

Kenmerken
De Gojibes heeft niet alleen eetbare vruchten, maar is ook een mooie struik om te zien. De kleine blaadjes zijn grijsgroen van kleur en vallen af in de winter. De struik is zeer goed bestand tegen vorst. De paarse bloemen bloeien in juni en juli, waarna de oranjerode bessen ontstaan. Deze kunnen aan het eind van de zomer worden geoogst. Het is een klimplant die 2-3 meter hoog kan worden en ook op armere grond goed groeit. Het beste resultaat wordt bereikt op een plaats in lichte schaduw. Vanwege de doorns kan deze struik ook worden aangeplant als haag om indringers op een afstand te houden. De vruchten kunnen zowel vers als gedroogt worden gegeten en zijn zoetzuur van smaak.

De Gojibes werd al in de 18e eeuw in Nederland gekweekt, maar is de laatste jaren bekender geworden vanwege de gezonde bessen, die boordevol vitamines en antioxidanten zitten.

Verzorging
De Boksdoorn stelt geen hoge eisen aan de standplaats en kan zowel in lichte schaduw als in de zon groeien. Ook de bodem hoeft niet te worden bemest, want juist op armere grond ontstaan meer vruchten. Deze klimplant is niet zelfhechtend en heeft dus steun nodig van een hekwerk of muur. Vooral op de 2-jarige takken komen de vruchten, dus snoei die niet weg. Het is een zelfbestuivende struik, dus 1 plant is voldoende om vruchten te kunnen oogsten.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263026143
Typebijzondere fruitsoorten
BloeiperiodeJuni, Juli
Extra informatieZeer gezond
PlantennaamGojibes
BestuivingZelf
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Latijnse plantennaamLycium barbarum
StandplaatsZon, Schaduw
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
VorstbestendigGoed
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overGojibes (Lycium barbarum)

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top