Laden..
Onze kerstbomen zijn vanaf nu verkrijgbaar. Shop in de winkel of online!
GreenfridayGreenfriday

Intratuin gaat op GROEN tijdens BLACK FRIDAY

Op de ‘zwartste’ dag van het jaar, gaan we bij Intratuin op GROEN. Als grootste groenaanbieder van Nederland veranderen we Black Friday in Green Friday. Niet meer, meer, meer, maar groener, groener, groener. Voor elke boom die we op vrijdag 25 november verkopen, of het nu een kerstboom, laurier of ander soort boom is, planten we in samenwerking met Trees for All één vierkante meter bomen. Zo vergroenen we samen met jou onze planeet. Het doel is om tenminste 5.000m2 nieuw bos te planten in Nederland en op Borneo.

Ga je mee op GROEN?

Black Friday staat voor meer, meer, meer, terwijl we, om onze planeet te ontlasten, best een beetje minder, minder, minder kunnen. Bij Intratuin koop je daarom op vrijdag 25 november geen Black Friday deals of andere aanbiedingen. Want hoe meer spullen we verkopen, hoe meer grondstoffen we van de aarde afnemen. Wél stimuleren we je om een boom te kopen. Want voor elke boom die we op vrijdag 25 november verkopen, of het nu een kerstboom, laurier of ander soort boom is, planten we in samenwerking met Trees for All één vierkante meter bomen. Planten en bomen zuiveren onze lucht, dragen bij aan een aangenaam klimaat en zorgen voor een gezonde bodem. Ga daarom voor groen op deze ‘zwarte dag’! Je kunt veel dingen doen om van Black Friday een Green Friday te maken. Plant een boom of geef wat extra liefde aan je kamerplanten en help ze de winter door, ga aan de slag met stekjes of plaats een sedumdak. Maar wat je ook kunt doen, is vergroenen met stichting Trees for All.

Vergroenen met Trees for All

Trees for All investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Voor elke boom die in Nederland geplant wordt in het gloednieuwe Green Friday Forest in Noord-Brabant, wordt ook een boom gedoneerd aan één van hun buitenlandse bosprojecten in Borneo. De organisatie kiest bewust voor projecten in ontwikkelingslanden, omdat extra hulp om bestaande tropische bossen te beschermen, nieuw bos aan te planten én de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren daar heel welkom is. Afgelopen jaar hebben we, naar aanleiding van onze Green Friday campagne, samen met Trees for All 10.000 vierkante meter vergroend. Ruim het dubbele van wat we in eerste instantie hadden verwacht. Een succes! Dit jaar hebben we ons opnieuw als doel gesteld om 5.000 vierkante meter te vergroenen. 

Direct investeren in het Green Friday Forest? Doneer 5,- zodat Trees For All 1 boom kan planten. Thuis – in de voor- of achtertuin – vergroenen én via Trees for All? Schaf dan op 25 november een boom aan bij één van de Intratuin vestigingen.

Van alle planten nemen bomen de meeste CO2 op uit de lucht: gemiddeld zo’n 20 KG CO2 per boom per jaar. Dat is genoeg om je telefoon ruim 20 jaar op te laden!

 

Andere deelnemende bedrijven

Bij Intratuin geloven we in de kracht van het collectief. Voor deze actie slaan we handen ineen met gelijkgestemde partners en Trees for All om samen een nog grotere impact te maken. In dit geval kiezen we ervoor om ook via Trees for All bomen terug te planten. Samen maken wij de wereld op Green Friday een stukje groener en planten we een nog groter bos!


Ga voor nog meer groen, laat je inspireren

November

Doneer jouw oude kerstballen

Geef jouw oude kerstballen een tweede leven. Lever ze in bij kringloopwarenhuis Het Goed of in onze winkel. 

Lees meer

December

Gratis mini kerstboom

Koop een Nordmann kerstboom en we planten samen 2 kerstbomen terug! Jij krijgt een mini kerstboom om aan te planten en wij planten de tweede.

Lees meer

Blog

Zo houd je je kamerplanten gelukkig in de herfst en winter

Zeker weten dat je kamerplanten de kou goed doorkomen? Lees er alles over in ons blog.

Lees meer
Back to top