Laden..
/
m2 Aan daken vergroend
Kom, ga dat dak op!
Een Sedumdak, met vetplantjes, is goed voor de natuur én voor jou. Het zorgt voor de opslag van regenwater, een schonere lucht en meer biodiversiteit. Dus extra fijn voor de vlinders en bijen! Het aantal vierkante meters dat je ziet op het dashboard is gebaseerd op het aantal gemiddelde meters aan verkochte groene daken!

LEKKER TEMPERATUURTJE

Wist je dat een sedumdak ook zorgt voor het verlagen van de omgevingstemperatuur? En het werkt isolerend voor de ruimte eronder. Een groen dak absorbeert de warmte en isoleert de ruimte eronder, zoals een garage, en neemt fijnstof op. En een groen dak is nog onderhoudsarm ook. Je kunt kant-en-klare Sedummatten of -trays zelf op een plat of licht hellend dak leggen. Wist je dat een groen dak tussen de 15 en 100 liter water per m2 kan vasthouden? Rijk begroeide groendaken houden het meeste water vast. Lees hier meer over sedum als dakbedekking. 

Waar wacht je nog op? Ga dat dak op!


Lees meer over biodiversiteit

Dit is een samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, Vogelbescherming Nederland, de Vlinderstichting en Naturalis.nl. Lees hier onze disclaimer m.b.t het biodiversiteitsplatform.

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top