Hét nieuwe groene
tv-programma

Groene Handen

Kijk iedere zondag om 17:30 uur naar 'Groene Handen' op RTL 4. Hét nieuwe tuin tv programma met Lodewijk Hoekstra zit boordevol inspiratie en tips. Het is een groen lifestyle programma waarbij planten, bloemen én de natuur centraal staan. Met 'Groene Handen' wil tuinpersonality Lodewijk de liefde voor groen weer helemaal op de kaart zetten.  

Lodewijk: “Ik ben supertrots dat ik nu een programma mag maken waarin ik écht de focus kan leggen op groen. Mensen staan steeds verder van de natuur en de interesse in tuinieren en groen is minimaal tegenwoordig en daar wil ik heel graag verandering in brengen! Door te inspireren én in te zetten op laagdrempelige tuinklussen wil ik mensen laten zien hoe leuk én makkelijk het is om op een duurzame manier met groen aan de slag te gaan!”

Met verschillende experts duikt Lodewijk in de bijzondere wereld van het buitenleven en laat hij zien hoe je met passie én op een verantwoorde manier kan genieten van de natuur, tuinieren en het buiten zijn. Zo gaat hij wekelijks met een weekend-tuinklus aan de slag waarbij gemak, plezier en weinig budget centraal staan. Ook gaat hij langs bij onze kwekers om zo alles te weten komen over de passie waarmee planten gekweekt worden. Maar Lodewijk doet het niet alleen. Tv-kok Hugo Kennis gaat aan de slag in zijn eigen tuin en bewijst zo hoe leuk én makkelijk het is om zelf groente en fruit te kweken. Natuurlijk bereidt deze chef in elke aflevering ook een gerecht met eigen oogst. Dat je de natuur ook naar binnen kunt halen, is in 'Groene Handen' de boodschap van bloemen- en plantenstyliste Sarah Dikker. Zij geeft iedere week tips en adviezen hoe je kunt genieten van groen en kleur binnenshuis. 

Groene Handen is vanaf 9 april 2017 tien weken te zien op zondag om 17:30 uur op RTL4 en wordt iedere zaterdagochtend om 10.30 herhaald.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6

Aflevering 7

Aflevering 8

Aflevering 9

Aflevering 10