Laden..

Groen maakt gelukkig

Het geluk ligt voor het grijpen in jouw tuin of balkon. Buiten zijn, of naar buiten kijken, vermindert al stress. Of beter nog: rommel wat in je tuintje, met je handen in de aarde en verstand op zen. Dat noemen wij nou groen geluk. Ga jij ook voor groen geluk?

Ga ook voor groen geluk

Met deze 10 tips, feitjes en weetjes houdt niks jou meer tegen. Groen geluk ligt voor het grijpen. 

1

Hang huisjes op
Hang huisjes in je tuin op om vogels en insecten naar je tuin te lokken. En luister dan maar eens naar de geluiden van al die diertjes! Dat heeft een positief effect op je mentale gezondheid. 


2

De snoeischaar erdoorheen
Met een goede snoeisessie van een halfuur verbrand je al snel 180 calorieën. Weten welke planten je nu kunt snoeien? Kijk dan in de snoeikalender. Als je de juiste planten in het voorjaar snoeit, zullen ze deze zomer weer volop bloeien. Een genot om naar te kijken.


3

'Lunges' en wieden
Onkruid gaat in het voorjaar harder groeien, dus verwijder het dan regelmatig. Een leuke oefening voor tijdens het wieden: probeer eens lunges te doen. Als je dit een halfuur volhoudt, verbrand je ongeveer hetzelfde als tijdens een stevige wandeling of fietstocht. Win win!


4

De bloemetjes buiten zetten
Vul de bloempotten- en bakken op je terras of balkon met zomerbloeiers. De kleuren en geuren van deze bloemen hebben een positief effect op je. Het verpotten van planten is ook nog eens een goede work-out.


5

Leg een kruidentuintje aan
Als je een moes- of kruidentuin hebt, oogst je verse producten. En weet je zeker dat ze niet met pesticiden zijn bespoten. Bovendien kun je je gezonde gerechten met verse kruiden uit eigen tuin heerlijk verder op smaak brengen.


6

Gezonde bacteriën
Met je handen in de aarde kom je in contact met bacteriën en natuurlijke organismen die je beschermen tegen ziektes en minder gevoelig maken voor allergieën. Onderzoekers ontdekten zelfs dat er een bacterie in tuinaarde zit die het gelukshormoon serotonine verhoogt. Dus wroet één portie aarde per dag en zeg de dokter gedag!


7

Lekker stofje
Bomen en planten verspreiden stofjes die je weerstand verhogen, je humeur verbeteren, stress verlagen én je helpen om ontspannen te ademen. Deze ‘phytoncides’ zorgen letterlijk voor leven in je tuin en hebben tegelijk een positief effect op jouw energielevel.


8

Fitte bovenkamer
Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig tuinieren het risico op dementie verkleint. Tuinieren is ook goed voor mensen die al dementerend zijn. Want werken in de tuin prikkelt niet alleen je zintuigen, het stimuleert je ook om nieuwe dingen te leren en doet een beroep op je probleemoplossende vermogen. Kortom: tuinieren heeft een positief effect op je hersenen! 


9

Goede nachtrust
Wie vaak in de natuur of de tuin is, heeft minder stress, minder angstgevoelens en een beter humeur, zo blijkt ook uit onderzoek. Want de verfrissende geur van bloeiende planten, zuurstof en zonlicht prikkelen je zintuigen. Alleen al het kijken naar groen werkt ontspannend! Kun je nagaan wat het met je doet als je in de tuin aan de slag gaat. Minder stress in je lijf betekent bovendien een betere nachtrust. Dus als jij zacht wilt dromen vannacht, kun je beter alvast aan het grasmaaien slaan.


10

Buiten zijn is fijn
Van de zon kunnen we allemaal wel wat meer gebruiken! Het gevoel van die warme zomerstralen op je neus: daar ga je toch spontaan van neuriën? En wist je dat de zon op je huid de belangrijkste bron van vitamine D is? In de tuin bezig zijn is daarom het perfecte recept voor een gezonde portie vitamine D. Zelfs op een lichtbewolkte dag! Zorg er wel voor dat je je huid goed beschermt en smeer altijd met de juiste factor.


Bij besteding van €500 aan tuinmeubelen

Gratis cadeaukaart t.w.v. € 50.-

Tuinmeubelcatalogus 2023

Bekijk onze collectie

Groen geluk op je terras of balkon

Laat je inspireren, maak er wat moois van en ervaar groen geluk!

Meest populaire tuinplanten

#Intratuin bij jou thuis

LAAT JE INSPIREREN in onze winkels

Bekijk de openingstijden en plan je bezoek.

Verdien voordeel

met Intratuin Extra

Spaar voor punten om in een hoger level te komen en ontvang steeds meer persoonlijke korting, cadeaus en andere extra’s.

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top