Laden..

Hand- of bewaarpeer (Pyrus communis 'Conference')

39.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
431127

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Hand- of bewaarpeer (Pyrus communis 'Conference')

Herkomst
De Pyrus (Latijnse naam van de peer) is al eeuwen een fruitsoort die van nature voorkomt in de gematigde streken van het noordelijke halfrond. Al ruim 1000 jaar voor de jaartelling worden peren genoemd in geschriften.

Kenmerken
De Conference peer is een bekend ras dat in 1894 vanuit Engeland in de handel kwam en in Nederland veel geteeld wordt. De slanke peren zijn sappig en zoet van smaak. Het is een vrij rustig groeiend ras, dat in april of mei witte bloesems heeft. Na de bloei vormen de vruchten zich, waarvan vaak een deel van de boom valt door de natuurlijke rui. Vooral bij jonge fruitbomen is het belangrijk om niet teveel vruchten aan de takken te laten hangen, omdat de boom dan teveel uitgeput raakt en het volgende jaar daardoor weinig of geen vruchten geeft. Dit verschijnsel heet 'beurtjaren' en kan worden voorkomen door een deel van de kleine vruchten weg te halen, dit is het zogenaamde 'dunnen'. Perenbomen hebben een mooie, gele herfstkleur van het blad en zijn in de winter kaal. Een bijzondere eigenschap van dit ras is dat het ook na vorstschade nog vruchten kan zetten, maar dat hier dan geen pitten in zitten! De oogst is tussen half september en half oktober.

De Conference-peer is geschikt om als leifruitboom te telen, bijvoorbeeld langs een muur of schutting.

Verzorging
Deze fruitboom staat graag op een lichte tot zonnige plaats en in vruchtbare grond. Snoeien kan in de winter, om kruisende takken weg te halen en te zorgen voor een luchtige kroon. Goede kruisbestuivers zijn de perenrassen Doyenne du Comice en Gieser Wildeman. Vooral op armere grondsoorten is het goed om ieder jaar in maart natuurlijke mest bij de wortels te strooien. De takken kunnen wat meer horizontaal gebogen worden om ervoor te zorgen dat er meer bloemknoppen worden aangelegd, waardoor er ook meer vruchten ontstaan. De oogst is vanaf half september, ze zijn rijp als de stelen makkelijk loslaten van de tak. De peren kunnen worden bewaard tot maart op een koele, donkere plaats.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
VormLei
EAN8717263005612
Typeperenboom
Extra informatieEG-kwaliteit
StandplaatsZon
VorstbestendigGoed
BloeiperiodeApril, Mei
BestuivingZelf
PlantennaamHandpeer, bewaarpeer
Latijnse plantennaamPyrus communis ‘Conference’
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Tips bij het plantendompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past. Meng de aarde uit het plantgat met Intratuin tuinplantengrond of potgrond. Verwijder de pot, zet de plant in het plantgat, waarbij de bovenkant van de kluit gelijk wordt gehouden met de grond en druk de aarde goed aan.
Bloeikleur volgens kwekerzuiverwitte bloemen
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overHand- of bewaarpeer (Pyrus communis 'Conference')

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Deze vind jij vast ook interessant!

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top