Laden..

Handappel (Malus domestica 'Summerred')

15.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
431796

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Alles over de Handappel (Malus domestica 'Summerred')

Herkomst
De Malus (Latijnse naam van de appel) is een oude fruitbomensoort die in de gematigde gebieden van Europa voorkomt tot in de richting van Rusland. De Chinezen begonnen met het kruisen van appelbomen om betere en grotere appels te kweken. Pas in de Romeinse tijd werden appelbomen bekender en werden ze door Europa verspreid.

Kenmerken
De Summerred appel is niet zo bekend, maar beslist de moeite van het kweken waard! Dit ras is in Canada ontstaan uit een kruising tussen Golden Delicious en McIntosh. De vruchten zijn mooi rood met geel van kleur. Het vruchtvlees is vrij stevig en heeft een friszoete smaak. De witroze bloesem verschijnt in het voorjaar. Meestal zijn de appels eind augustus rijp genoeg om te oogsten. Dit appelras groeit vrij traag, waarbij de takken van nature wat afhangen en veel vruchten dragen. Hiervoor is echter wel kruisbestuiving nodig van het ras: Discovery, Golden delicious of James Grieve.

Deze appelboom wordt niet zo groot en is daarom ook geschikt voor kleienere tuinen.

Verzorging
Het snoeien van appelbomen is het makkelijkst wanneer de boom kaal is, tussen januari en eind maart. Snoei niet bij vorst, omdat de snoeiwonden dan kunnen bevriezen. Vruchten ontstaan vooral aan horizontaal groeiende takken, verticaal groeiende takken kunnen worden uitgebogen, door ze met touw vast te zetten. Als de kruin van de boom teveel dichtgroeit komt er te weinig licht bij de vruchten, daarom is het goed een paar takken weg te halen, vooral de takken die elkaar kruisen of recht omhoog groeien. Na de bloei worden gelijk de vruchten gevormd, waarna er een natuurlijke rui volgt. Hierbij valt een gedeelte van de vruchtjes van de boom. Halverwege de zomer is het goed om zelf nog een gedeelte van de vruchten te dunnen, omdat de boom zich anders teveel uitput en het jaar daarna weinig of geen vruchten krijgt. Dit heet 'beurtjaren', wat bij appels veel voorkomt. Door per tak maar een paar appels aan te houden worden de vruchten groter en sappiger en krijg je ieder jaar een goede oogst. Bij het dunnen kies je de mooiste en grootste vruchten uit om te behouden en de minder goede vruchten haal je weg. Pas op dat hierbij de vruchtknoppen niet beschadigen! Als je in de zomer lange takken verticaal ziet groeien (waterloten) dan kunnen deze gelijk kort gesnoeid worden. Appelbomen houden van vruchtbare grond, geef daarom ieder voorjaar wat natuurmest bij de wortels.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
EAN8717263019251
Extra informatieEG-kwaliteit
Typeappelboom
BestuivingZelf
BloeiperiodeApril
Bloeikleur volgens kwekerwit-roze bloemen
PlantennaamHandappel
Voedingin de winter siertuincompost met ruim gedroogde koemest rond de plant aanbrengen. In de zomer 1 of 2 keer bijmesten met Intratuin bordermeststof of Intratuin biologische groente- en fruitvoe
Latijnse plantennaamMalus domestica ‘Summerred’
StandplaatsZon
Tips bij het plantendit fruitboompje is op een speciale manier gekweekt en daardoor uitermate geschikt om in een pot op het terras of balkon te planten.
VorstbestendigGoed
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overHandappel (Malus domestica 'Summerred')
Waardering

Van GROENTJE NAAR GROENE VINGERS

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Na het succes van deel 1, is de cursus uitgebreid met 4 nieuwe lessen. Doe je mee?

 

  

Back to top