Laden..

Hortensia (Hydrangea Macrophylla (Rose)) D 17 cm

5.99
Alleen beschikbaar in de winkel
SKU
658057

Dit product is niet online verkrijgbaar. Informeer bij jouw Intratuin vestiging.
Bekijk de voorraad in alle winkels
  • Gratis bezorgd vanaf € 40, tot € 40 betaal je 4.95, afhalen in de winkel is gratis
  • Voor 15.00 besteld, morgen in huis*
  • Veilig betalen
Alles over de Hortensia (Hydrangea Macrophylla (Rose)) D 17 cm

Herkomst

Binnen de familie van de hortensia zijn grote verschillen, zo komen er soorten uit het oosten van China maar ook uit Zuid- en Noord-Amerika.

 

Kenmerken en verzorging

De boerenhortensia is de meest bekende én populaire hortensia. Er zijn twee soorten: de schermhortensia’s en de bolhortensia’s. Bij schermhortensia’s bestaan de bloemschermen uit kleine bloemetjes in het midden en grotere aan de buitenkant. De grote bloemen zijn bestemd om bijen naar de kleine bloemetjes te lokken. Bolhortensia’s hebben alleen maar grote bloemen die samen een mooie bol vormen. Van nature zijn boerenhortensia’s er in wit, roze en blauw en tegenwoordig ook rood, paars en zelfs tweekleurig.

 

Hortensia verzorgen

De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft: water geven! Wil je meer weten over de verschillende soorten hortensia's en de verzorging van een hortensia? Hier geven we alle tips en tricks zodat je ieder jaar kan genieten van een uitbundig bloeiende hortensia!

 

Hortensia snoeien

Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien. Kortweg zijn ze in 2 groepen te verdelen: hortensia’s die op nieuwe knoppen bloeien en hortensia’s die op oude knoppen bloeien. De Hydrangea macrophylla bloeit op oude knoppen. Snoeien is op zich bij deze plant niet nodig. Wel zul je jaarlijks de uitgebloeide bloemen moeten afknippen. Doe dit altijd na de winter en vóór 1 maart vlak boven de bovenste knoppen.

Wordt de struik te groot, dan is snoeien wel nodig. Om de bloei in het jaar te houden, doe je dit nooit in het voorjaar. Wel kun je vroeg in het jaar een aantal grote, oude overhangende takken verwijderen, zodat er nieuw jong hout kan ontstaan.

Is een grondige snoeibeurt nodig? Snoei dan het ene jaar de ene helft van de takken wel en het jaar daarop de andere helft, zodat je toch nog bloei behoudt.

Specificaties
Specificaties
MerkIntratuin
Aantrekkelijk voorbijen, vlinders
PlantennaamHortensia
PlanttijdJe kunt hortensia's het hele jaar door planten zolang het niet vriest.
Bladkleur volgens kwekerGroen
Latijnse plantennaamHydrangea Macrophylla (Rose)
VoedingOmdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. De zuurgraad van de grond is hierbij heel belangrijk. Gebruik daarom altijd speciale hortensiamest.
Groenblijvendniet groenblijvend
Tips bij het plantenDompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past.
GrondsoortGebruik bij het planten van hortensia’s altijd speciale hortensiagrond. Dit is samengesteld uit turfstrooisel, tuinturf en voeding. Het geeft de bodem een luchtige structuur en door de hoeve
Water geven uitlegHortensia's drinken veel. Geef ze dus regelmatig water om uitdrogen te voorkomen.
Bloeiperiodeaugustus, juli, september
Vorstbestendigzeer goed
EAN8717263060871
Bloeikleur volgens kwekerRoze
Vormstruik
Standplaatshalfschaduw, zon
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overHortensia (Hydrangea Macrophylla (Rose)) D 17 cm
Waardering

Meer verstand van je kamerplant

Gratis online kamerplantencursus

 

Wil jij graag de natuur in huis halen, maar heb je geen verstand van planten? 
Volg dan onze gratis online plantencursus en je bent al snel geen groentje meer. Want de verzorging van kamerplanten is makkelijker dan je denkt. 

 

  

Back to top