Laden..

Hortensia (Hydrangea Macrophylla (Wit))

Waardering:
0% of 100
0
Merk: Intratuin
7.99
Niet op voorraad
SKU
658058
3 voor 17.50

Beschrijving

Herkomst 

Binnen de familie van de hortensia zijn grote verschillen, zo komen er soorten uit het oosten van China maar ook uit Zuid- en Noord-Amerika. 

 

Kenmerken en verzorging 

De boerenhortensia is de meest bekende én populaire hortensia. Er zijn twee soorten: de schermhortensia's en de bolhortensia's. Bij schermhortensia's bestaan de bloemschermen uit kleine bloemetjes in het midden en grotere aan de buitenkant. De grote bloemen zijn bestemd om bijen naar de kleine bloemetjes te lokken. Bolhortensia's hebben alleen maar grote bloemen die samen een mooie bol vormen. Van nature zijn boerenhortensia's er in wit, roze en blauw en tegenwoordig ook rood, paars en zelfs tweekleurig. 

 

Hortensia verzorgen 

De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft: water geven! Wil je meer weten over de verschillende soorten hortensia's en de verzorging van een hortensia? Hier geven we alle tips en tricks zodat je ieder jaar kan genieten van een uitbundig bloeiende hortensia! 

 

Hortensia snoeien 

Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien. Kortweg zijn ze in 2 groepen te verdelen: hortensia's die op nieuwe knoppen bloeien en hortensia's die op oude knoppen bloeien. De Hydrangea macrophylla bloeit op oude knoppen. Snoeien is op zich bij deze plant niet nodig. Wel zul je jaarlijks de uitgebloeide bloemen moeten afknippen. Doe dit altijd na de winter en vóór 1 maart vlak boven de bovenste knoppen. 

 

Wordt de struik te groot, dan is snoeien wel nodig. Om de bloei in het jaar te houden, doe je dit nooit in het voorjaar. Wel kun je vroeg in het jaar een aantal grote, oude overhangende takken verwijderen, zodat er nieuw jong hout kan ontstaan. 

 

Is een grondige snoeibeurt nodig? Snoei dan het ene jaar de ene helft van de takken wel en het jaar daarop de andere helft, zodat je toch nog bloei behoudt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
Merk Intratuin
Plantennaam Boerenhortensia
Plantsoort Overblijvend
Vorm Struik
Water geven uitleg Hortensia's drinken veel. Geef ze dus regelmatig water om uitdrogen te voorkomen.
Planttijd Je kunt hortensia's het hele jaar door planten zolang het niet vriest.
Tips bij het planten Dompel de plant voor het planten eerst onder water. Graaf een gat waar de kluit van de plant ruim in past.
Voeding Omdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. De zuurgraad van de grond is hierbij heel belangrijk. Gebruik daarom altijd speciale hortensiamest.
Grondsoort Gebruik bij het planten van hortensia’s altijd speciale hortensiagrond. Dit is samengesteld uit turfstrooisel, tuinturf en voeding. Het geeft de bodem een luchtige structuur en door de hoeve
Latijnse plantennaam Hydrangea macrophylla
Potmaat (cm) 17
Planthoogte bij aankoop (cm) 30
Bladkleur Groen
Aantrekkelijk voor Vlinders, Bijen
Giftig Niet giftig
Bloeiend Wel bloeiend
Bloeikleur Wit
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Groeiwijze Struik
Standplaats Zon, Halfschaduw
Groenblijvend Niet groenblijvend
Vorstbestendig Wel vorstbestendig
EAN 8717263060888
Type heester

Reviews

Schrijf uw eigen review

Dit product heeft nog geen reviews.

Schrijf een review

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top
Reviews over:
Hortensia (Hydrangea Macrophylla (Wit))
3 voor 17.50
Hortensia (Hydrangea Macrophylla (Wit))
7.99