Laden..

Houttuynia (Houttuynia cordata) D 9 H 20 cm

2.99
Niet op voorraad
SKU
430248

Alles over de Houttuynia (Houttuynia cordata) D 9 H 20 cm

Herkomst
Deze mooie moerasplant komt uit het zuidoosten van Azië en is in Nederland ook zeer winterhard.

Kenmerken
Deze moerasplant kan zowel langs de rand van de vijver in ondiep water worden toegepast, als in moerassige grond en op drogere plaatsen in de tuin. Het is een heel sterke plant met decoratief, hartvormig blad, dat groen met rood gekleurd is. Er zijn ook varianten met bont gekleurd blad. Bij het doorbreken van de stengel komt een opvallende geur vrij. De witte bloemen verschijnen in augustus en hebben in het midden een kegel, zoals je ook bij de bloemen van Aronskelkachtige planten ziet. Aan deze kegel komen later de zaden. De hoogte wordt maximaal 40 cm, maar meestal blijft deze vaste plant wat lager. Het is een snelgroeiende bodembedekker die zich over grotere afstanden verspreidt met zijn witte wortelstokken.

In Azië wordt Houttuynia gegeten vanwege de speciale, visachtige smaak. Ook wordt het daar toegepast in de traditionele geneeskunde vanwege de reinigende werking op het menselijk lichaam. De naam is echter niet van Aziatische afkomst, maar van de Nederlandse bioloog M.W. Houttuyn.

Verzorging
Door de snelle groei kan deze mooie plant gaan woekeren door de tuin. Om dit te voorkomen kan de Houttuynia in een ruime kweekpot worden ingegraven, zodat de wortels daar binnen blijven. Vermeerdering is mogelijk door de wortelkluit te delen en op een vochtige plaats te planten. In de winter sterft de plant bovengronds af, maar in het voorjaar loopt hij vanuit de wortelstokken weer uit. Een standplaats in de zon of lichte schaduw is het meest geschikt.

Extra informatie
Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen.
De getoonde plant kan afwijken qua vorm en maat van de aankoop in de winkel of webshop.

Specificaties

Specificaties
MerkIntratuin
PlantennaamHouttuynia
Latijnse plantennaamHouttuynia Cordata
Potmaat (cm)9
Planthoogte bij aankoop (cm)20
BladkleurGroen
StandplaatsZon, Halfschaduw
PlaatsingWater
GiftigWel giftig
BloeikleurWit
BloeiperiodeJuni, Juli, Augustus
Plantdiepte (cm)0 tot -15 cm onder water
Tips bij het plantenOever/Moerasplanten kunnen zowel om de oever als net in het water staan. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever. Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Deze planten kunnen tevens met één of meerdere exemplaren in een vijvermand worden gezet. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde.
ConsumptieNiet eetbaar
EAN8713469104807

Reviews

Schrijf uw eigen review
Schrijf een review overHouttuynia (Houttuynia cordata) D 9 H 20 cm

We zijn blij dat je een review wilt schrijven. Je helpt zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen hebt over een product of bestelling kunnen we je beter helpen bij de klantenservice.

Waardering
Reviewbeleid

Deze vind jij vast ook interessant!

Deel jouw intratuin aankoop

Heb je jouw nieuwe spullen en planten thuis een mooie plek gegeven? Deel dan een foto van jouw huis of tuin op Instagram met #intratuin of @intratuin_nederland

Back to top