Hoe maak ik mijn bbq rooster schoon?
Het soort barbecue is dus van belang, maar hoe goed jouw product daadwerkelijk functioneert, is ook in grote mate afhankelijk van hoe je ermee omspringt. Een juiste manier van reinigen is van niet te onderschatten belang – en hoewel de manier waarop je schoonmaakt afhangt van de materie, geldt over het algemeen dat je jouw schoonmaak het beste kunt doen na gebruik. En ja – na ieder gebruik. Niemand zit tenslotte te wachten op aangekoekte etensresten.
Nat houden
Een handige tip om het reinigen direct na het eten eenvoudig te houden, is door jouw bbq rooster nat te houden. En nee – niet tijdens het kookproces, natuurlijk. Maar wel direct daarna. Spuit alles netjes schoon, waardoor de overgebleven resten een dag later makkelijk zijn te verwijderen. ‘Maar ik woon op een bovenwoning en heb geen tuin of tuinslang!’ Ook dan is er een oplossing. Rol jouw grillplaat in een natte krant om zo min mogelijk overlast te creëren.
Zoals we hierboven ook al stelden, is de manier van reinigen deels afhankelijk van het materiaalsoort. Het nat houden van jouw product is bijvoorbeeld effectief bij aluminium en roestvrijstalen exemplaren. Bij gietijzeren producten raden we dit echter af: je wil tenslotte ook geen onnodige roest veroorzaken.