Laden..
Recept: gegrilde groenten van de barbecue

Recept: gegrilde groenten van de barbecue

Naast vlees en vis zijn ook gegrilde groenten van de barbecue erg lekker. Dit recept is een goede aanvulling voor een geslaagde barbecue avond.
  • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd

Ingrediënten

4 personen | bereiding 30 min.

Voor de aardappelen

4 kruimige aardappelen
1 teentje knoflook
2 takjes oregano

1. Snij de aardappelen in dikke plakken. Verdeel ze in 4 stukjes aluminiumfolie.
2. Snij de knoflook en oregano fijn en meng door de olie. Breng op smaak met zout.
3. Giet het mengsel op de aardappelen, vouw het aluminiumfolie dicht en leg op de BBQ.

Voor de bieten

4 bieten
2 takjes salie
1 el extra vergine olijfolie

1. Snij de bieten in vier stukken en doe ze met de verse salie in aluminiumfolie.
2. Voeg olijfolie en zout toe en vouw het aluminiumfolie dicht.
3. Leg de pakketjes ca. 30 min. op een niet te hete plek van de BBQ.

Voor de venkelknollen

4 kleine venkelknollen
1 rode ui
zout en peper
1 el extra vergine olijfolie

1. Snij de venkelknollen in 4 stukken.
2. Snij de rode ui in reepjes. Doe de venkel met ui, zout, peper en een lepel olijfolie in aluminiumfolie en vouw dicht.
3. Gaar de pakketjes ca. 15 min. op de BBQ.

Voor de wortelen

1 bosje wortelen
1 rode peper
1 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

1. Snij de wortelen schuin in twee stukken.
2. Haal de pitjes uit de peper en snij in reepjes.
3. Doe de wortelen met de peper, olijfolie en wat zout en peper in aluminiumfolie en leg ca. 10 min. op de BBQ.
4. Controleer de gaarheid met een mesje, maar let op hete stoom!
5. Serveer alle groenten met hun geurige sappen en een stuk gegrild brood.

About author
Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top