Laden..
BBQ recept: kruidige mosselen met frites en zeewierzout

BBQ recept: kruidige mosselen met frites en zeewierzout

In La Douce France, de Languedoc-Roussillon om precies te zijn, kwamen ze ooit op het lumineuze idee om mosselen op de BBQ te gooien, uiteraard in gezelschap van lekker veel verse kruiden. Frites met zeewierzout erbij en klaar is je ‘brasucade de moules.’

  • Delen: Deel dit artikel:
1 minuten leestijd

Ingrediënten

2 personen | bereiding 25 min.

2 kg mosselen
1 klein bosje peterselie
1 klein bosje basilicum
paar takjes salie
klein bosje tijm
3 dl olijfolie
4 sjalotten
3 tenen knoflook
1 citroen
zout, peper en evt. zeewierzout (voor de frites)

Extra nodig: ruime braadslede, wokpan of bakplaat

Bereidingswijze

1. Was de mosselen, laat ze uitlekken en verwijder de mosselen die stuk zijn en geheel open staan. Hak alle kruiden fijn.
2. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook fijn en schep ze door de kruiden en meng met de olijfolie. Breng het mengsel op smaak met citroensap, zout en peper.
3. Laat de wokpan goed heet worden op de BBQ. Doe de mosselen erin en schep ze om tot ze opengaan. Giet het vocht dat is vrijgekomen af.
4. Voeg het kruidenmengsel toe en verwarm al omscheppend nog circa 2 minuten. Serveer direct, met brood, of lekker met frites met zeewierzout.

Reacties (2)
J
J.J.
6 november 2017, 23:52
Wat een heerlijke recepten! Zeker de kruidige mosselen met patat en zeewierzout ga ik echt uitproberen! \ \ Ps is er ook een archief met recepten, ik wil niets missen! \ \ Hartelijke groet ⚘ \ \ J.J.
T
Tanja
6 augustus 2018, 22:00
Dit lijkt me een heerlijk gerecht. Nu kan ik altijd wel genieten van mosselen maar op deze manier bereid ga ik zeker uitproberen. Ik vraag me wel af of 3 dl olijfolie Niet erg veel is en dat jullie 3 el bedoelen Groetjes Tanja :-)
GEEF EEN REACTIE
Back to top