Laden..
Biologische dierenvoeding; samen gaan we voor groen!

Biologische dierenvoeding; samen gaan we voor groen!

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Dit doen we door afval te scheiden, vaker de fiets te pakken en duurzame producten te kopen. Maar wist je dat niet alleen mensen, maar ook dieren een ecologische voetafdruk achterlaten? In deze blog bespreken we hoe het zit met de klimaatimpact van je huisdier en wat jij kunt om doen om dit te beperken.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Klimaatimpact huisdier

Dat een huisdier invloed heeft op het klimaat, is eigenlijk heel logisch. Je hond of kat heeft voeding nodig en daarnaast heb je producten nodig om je dier te verzorgen. Na paarden worden honden en katten gezien als de huisdieren met de grootste ecologische voetafdruk. Dit wordt veroorzaakt door verschillende aspecten, waarvan voeding de belangrijkste is.

Duurzame voeding

Aangezien voeding de grootste factor is van de klimaatimpact van jouw huisdier, is het goed om hiermee te beginnen. Honden en katten eten vaak vlees, één van de redenen dat hun voeding een groter effect heeft op het klimaat. Sommige baasjes zetten hun hond om die reden op een vegetarisch dieet. Bij katten is dit echter niet volledig mogelijk. Gelukkig is overstappen op biologische voeding ook een duurzamere keuze.

Hondenvoer YarrahHondenvoer Yarrah
Dierenvoeding YarrahDierenvoeding Yarrah

Two peas in a pod

Biologisch eten heeft veel voordelen. Zowel voor jou, als voor je huisdier. Daarnaast is het ook beter voor de planeet, waardoor je de pootafdruk van je huisdier ermee kunt verkleinen. Biologisch producten zorgen voor meer biodiversiteit en minder milieu-impact. Maar ook op je huisdier zelf heeft biologisch eten een grote positieve impact. Een mooiere vacht, meer energie en een goede stoelgang zijn veelgenoemde voordelen. Minder jeuk en minder allergische reacties zijn ook positieve gevolgen van biologisch voer. Geen wonder dat biologisch voedsel en dierenwelzijn two peas in a pod – of eerder two paws in a pod -zijn.

Een positief verschil; voor je huisdier, voor jou en voor de planeet

Yarrah maakt uitsluitend biologische dierenvoeding sinds 1992. Zij streven met grote betrokkenheid en passie naar het maken van lekkere diervoeding van de allerbeste kwaliteit, zonder de natuur onnodig te belasten. Biologisch is voor hen dus logisch. Bij Yarrah staat de gezondheid van jouw dier voorop. En daarmee de hoge kwaliteit van de recepturen, ingrediënten en duurzame producten. De ingrediënten in al het honden- en kattenvoer komen van biologische boeren en veehouders die – net als Yarrah – de wereld graag wat beter maken.


Yarrah dierenvoeding 


Not the easy way

Yarrah analyseert alle grondstoffen voordat ze verwerkt worden. Ze gaan persoonlijk langs bij alle leveranciers om zelf te zien dat de dieren een beter leven hebben en dat de grondstoffen ook écht biologisch zijn. Pas als ze zeker weten dat het goed is, wordt het in het voer verwerkt. Alle certificaten laten zien dat Yarrah voldoet aan de strengste eisen voor biologische producten, dierwelzijn, sociale en milieuprestaties en voedselveiligheid. Yarrah voelt zich betrokken bij de wereld waarin we leven. Daarom zijn ze transparant en oprecht. Ze willen de juiste keuzes maken, zonder compromissen.

Om het positieve verschil te maken. Voor je huisdier, voor jou en voor de planeet.

Kattenvoer YarrahKattenvoer Yarrah

Yarrah

Honden- en kattenvoer merk

Back to top