Laden..
8 tips voor een diervriendelijke kerst

8 tips voor een diervriendelijke kerst

Het is weer bijna zover: kerst! Een periode waar we druk bezig zijn met het optuigen van een kerstboom, uitzoeken wat we gaan eten en hoe we ons huis gaan versieren met de leukste kerstversiering. Maar wist je dat het water van een echte kerstboom giftig is voor je hond of kat? En dat gourmetten ook gevaarlijk kan zijn? Om ervoor te zorgen dat het voor jouw huisdier ook een feestdag is, geven we je tips voor een diervriendelijke kerst! 

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd
1

Pas op met een echte kerstboom

Heb jij altijd een echte kerstboom in huis? Pas dan goed op met honden en katten. Het water wat in de bak zit is namelijk giftig voor je huisdier! De takken zelf zijn ook gifig, dus voorkom dat je kat of hond op de takken gaat kauwen. 

Kat bij kerstboomKat bij kerstboom
2

Gevaarlijke kamerplanten

Naast een echte kerstboom zijn er ook andere planten in huis die giftig kunnen zijn voor je huisdier. Denk bijvoorbeeld aan de kerstster, die jaarlijks rond de feestdagen populair is om in huis te hebben. 

Lees in onze blog alles over giftige en niet giftige planten voor je huisdier. Of bekijk in onze webshop gelijk alle planten die veilig zijn voor je huisdier. 

KerststerKerstster
Kat in mandjeKat in mandje
3

Vogels in huis? Pas op met gourmetten

Veel mensen gaan gezellig traditioneel gourmetten tijdens kerst. Heb je vogels in huis? Dan vinden zij dit niet zo leuk. Wanneer de antibaklaag van het apparaat oververhit raakt, komt er namelijk een stof vrij die acute benauwdheid bij je vogels verzoorzaakt. In het ergste geval kan je vogel hierdoor sterven. En dat wil je natuurlijk niet. Zorg daarom dat je vogel in een aparte kamer zit tijdens het gourmetten. Zorg ervoor dat je de kamer weer goed ventileert als je je vogel weer terug in de kamer wilt plaatsen.

4

Kies voor een alternatieve kerstboom

Heb jij een eigenwijze kat die in je kerstboom blijft klimmen? Of een hond die maar op de takken blijft kauwen? Kies dan voor een alternatieve kerstboom

De alternatieve kerstboom is absoluut een trend! Deze moderne en creatieve kerstboom past overal, want jij bepaalt de vorm, de grootte en de stijl helemaal zelf. Perfect voor als je zelf wilt bepalen waar je je kerstboom neerzet of ophangt. En waar je kat of hond niet bij kan. 


Houten kerstbomen


5

Pas op met kerstboomversiering

Vooral katten vinden het erg leuk om met kerstballen te spelen, maar als ze kapot vallen, kan je huisdier zich flink bezeren aan één van de scherpe scherven. Hang glazen kerstballen dus zoveel mogelijk bovenin je boom. Een andere tip is om het haakje waarmee je de kerstbal ophangt goed aan te drukken, zodat je bal stevig aan de boom vast hangt. Of je kunt kiezen voor papieren of kunststof kerstballen. 

Sommige katten kunnen ook een allergische reactie krijgen op engelenhaar. In de glitterende slierten zit namelijk glasvezel, wat gevaarlijk is voor je kat als hij het op eet. 

6

Verwen je huisdier

Tijdens de feestdagenmaand komen er genoeg cadeaumomenten om elkaar te verrassen! Vergeet je je huisdier niet? Onze harige viervoeters worden extra blij als ook zij worden verrast. Kies voor je hond bijvoorbeeld voor nieuw hondenspeelgoed of koop voor je kat een heerlijke kattenmand om in te slapen.

Hond met speelgoedHond met speelgoed
Hond met speelgoedHond met speelgoed
7

Een rustig plekje in huis

Drukte in huis? Geef je dier een fijne mand en een rustig plekje om zich terug te trekken, weg van de drukte in de huiskamer of het geluid van de muziek. Een veilige, warme plek zorgt ervoor dat jouw dier zich comfortabel en veilig voelt. Kies voor een ultrazachte mand voor jouw kat of hond, zodat deze lekker warm blijft tijdens de feestdagen.

8

Kaarsjes aan? Wees voorzichtig!

Tijdens de kerstperiode versieren we ons huis extra met feestverlichting en sfeervolle kaarsen. Zorg ervoor dat deze kaarsen alleen geplaatst worden op plekken waar je hond geen toegang heeft. Een nog veiligere optie is het kiezen voor LED-kaarsen; deze zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echte kaarsen. Op deze manier elimineer je elk risico op ongelukken. Het aanraken van een brandende kaars met zijn staart of neus is namelijk zeer pijnlijk en gevaarlijk voor je huisdier. Laat je dier nooit alleen in een ruimte waar kaarsen branden!


Kerstcadeaus voor je huisdier

Back to top