Laden..
DIY: Kerstster met verlichting

DIY: Kerstster met verlichting

Een van de trends voor dit najaar is de natuur van buiten naar binnen brengen. Heerlijk ruikende dennentakken, mooie bollen mos en sierlijke rozenbotteltakken mogen niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Met deze natuurlijke decoratiematerialen geef je gelijk een fijne sfeer aan je huis. Je kunt ze op een subtiele manier toevoegen aan je interieur. Vooral in combinatie met schitterende lichtjes zorgen natuurlijke accessoires voor een betoverend effect.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Maak bijvoorbeeld een ster met bamboemos en kleine lampjes. Zo’n sfeervolle ster is makkelijk zelf te maken en doet het goed voor je raam of op een tafel. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je zelf een verlichte kerstster met mos maakt.

Uiteraad ben je vrij om zelf et variëren. Kerstslingers, kleine kerstballen, grotere lampjes, linten, kerstgroen: er is heel veel wat je naar eigen smaak kunt toevoegen!

Benodigdheden

DIY Kerstster met verlichting benodigdhedenDIY Kerstster met verlichting benodigdheden


1

Stokken knippen

Knip of zaag de bamboe stokken allemaal op dezelfde lengte. Ongeveer 50 cm lang is een mooie maat, maar je kunt hem natuurlijk ook groter of kleiner maken. Als je hem groter wilt maken heb je ook wat meer mos nodig en een langer snoer draadverlichting.

DIY Kerstster met verlichting stap 1: stokken knippenDIY Kerstster met verlichting stap 1: stokken knippen
2

Stokken vastknopen

Leg de stokken neer in de vorm van een ster en bind de hoeken stevig vast met het touw. Doe dit ook op de andere punten waar de stokken elkaar kruisen. Controleer of het goed vast zit en of de stokken niet gaan schuiven als je er mee aan het werk gaat.

DIY Kerstster met verlichting stap 2: stokken vastknopenDIY Kerstster met verlichting stap 2: stokken vastknopen
3

Mos plukken

Maak met je handen losse plukken van het mos. Probeer de aarde er zo veel mogelijk vanaf te halen zodat je echt alleen de groene bovenkant van het mos overhoudt. Zo krijg je mooie dunne en groene plukken mos die je makkelijk om de stokken kunt vormen. Uiteraard staat het je vrij om geen mos toe te voegen of kies voor ander (kerst)groen.

DIY Kerstster met verlichting stap 3: mos plukkenDIY Kerstster met verlichting stap 3: mos plukken
4

Mos bevestigen

Bind het ijzerdraad op de hoek van de ster vast. Pak nu een pluk mos en wikkel het ijzerdraad er omheen. Door het mos niet te dik op de ster te maken blijft de vorm van de ster mooi duidelijk en strak. Herhaal dit tot je de hele ster hebt bedekt met mos.

Tip: Je kunt de uiteinden van de punten van de ster ook vrij van mos houden, zodat je het gebonden stuk van de stokken ziet.

DIY Kerstster met verlichting stap 4: mos bevestigenDIY Kerstster met verlichting stap 4: mos bevestigen
5

Resultaat beoordelen

Bekijk de ster op een afstandje om te zien of er nog kale plekken zichtbaar zijn. Werk ook gelijk het nog zichtbare ijzerdraad weg. Als je de hele ster bedekt hebt met mos kun je de lichtjes er om heen gaan maken.

DIY Kerstster met verlichting stap 5: resultaat beoordelenDIY Kerstster met verlichting stap 5: resultaat beoordelen
6

Draadverlichting bevestigen

Controleer of de lichtjes het doen voordat je ze gaat verwerken. Het werkt fijn om de lichtjes tijdens het bevestigen aan te houden, dan zie je de verdeling beter. Je kunt het snoer er op dezelfde manier omheen wikkelen als het ijzerdraad, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke manieren. Geef er je eigen draai aan zodat hij straks perfect bij jou in je huis of tuin past.

Tip: wil je de kerstster buiten neerzetten? Gebruik dan speciale draadverlichting voor buiten. Bij Intratuin vind je draadverlichting in verschillende soorten en maten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor grotere lampjes van kerstboomverlichting of de feestelijke lampjes van feestverlichting.

DIY Kerstster met verlichting stap 6: draadverlichting bevestigenDIY Kerstster met verlichting stap 6: draadverlichting bevestigen

Tip: wil je de kerstster buiten neerzetten? Gebruik dan speciale draadverlichting voor buiten. Bij Intratuin vind je draadverlichting in verschillende soorten en maten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor grotere lampjes van kerstboomverlichting of de feestelijke lampjes van feestverlichting.

DIY Kerstster met verlichting resultaatDIY Kerstster met verlichting resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (14)
J
Joke
5 december 2017, 15:14
Hele leuke ideeën zal het zeker proberen lijkt me niet zo moeilijk ja kom er maar op ik heb dit via jullie blad ontdekt heel leuk bedacht ook voor de kinderen kom gauw langs vr.gr joke
C
Corry Janmaat
5 december 2017, 18:25
leuk leuk leuk allemaal
m
mev-luttels
5 december 2017, 21:55
Ik vond het geweldig..
L
Linda
6 november 2018, 21:31
Heel leuk ga ik zeker mee aan de slag bedankt fijne dagen alvast
i
ina
9 november 2018, 13:29
Leuk idee!!! Ga het in ieder geval de komende tijd proberen na te maken.
j
joke van dijk verwiel
20 november 2018, 18:32
ik vind heel leuk en mooi en ik ga het uit prober \ groetjes joke
m
marianne van randeraad
7 december 2018, 19:29
ben niet zo handig maar dit kan IK zelfs maken met zo`n duidelijke voorbeeldvideo !wens iedereen hele fijne kerstdagen !
L
Laurette
10 december 2019, 13:16
Prachtig ,vind steeds goede tips om zelf creatief te zijn ,
m
marie-louise Gerekens
13 november 2020, 10:09
Vind Intratuin een super winkel altijd leuke dingen en heel gezellig winkelen ik ga altijd in Maastricht.
J
Janny van Dongen
28 november 2021, 13:29
Dit ga ik zeker maken.
H
Henny Bolhuis-Gankema
23 december 2021, 10:04
Heel mooi ga het zeker maken, hoeveel lampjes ben je nodig voor ster 50 cm
I
Intratuin
24 december 2021, 10:51

Hoi Henny,

Wat leuk dat je de DIY kerstster gaat maken! Je hebt voor een ster van 50cm ongeveer 2,5 meter aan lampjes nodig.

Veel plezier en fijne feestdagen!

^Intratuin

M
Manon
2 januari 2022, 08:27
Super tof, hebben hem ook gemaakt. Nu staat alleen het huis uitruimen weer op het programma. Denk je dat we het mos er omheen kunnen laten tot volgend jaar?
I
Intratuin
3 januari 2022, 10:56

Hoi Manon,

Leuk om te horen dat je hem ook hebt gemaakt! Als het mos goed is bevestigd kan je hem gewoon zo opbergen en kan je er volgend jaar weer van genieten.

^Intratuin

GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top