Laden..
DIY: Kunstcactus van ijzerdraad en wol
DIY

DIY: Kunstcactus van ijzerdraad en wol

Een cactus is één van de stoerdere planten die in verschillende soorten en maten te vinden is.  Leuk voor op de kinderkamer… maar helaas ook gevaarlijk. De scherpe prikkels van de cactus kunnen behoorlijk pijnlijk zijn!

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Wil je toch een cactus op de kinderkamer? Maak hem dan zelf met de kids! Met deze leuke DIY maak je je eigen cactus met ijzerdraad en wol. Handig, want je hoeft ze ook geen water te geven. Wij leggen je uit hoe je zelf een cactus kunt maken.

Benodigdheden

  • Draadtang
  • Terracotta potje
  • Groen en roze wol
  • Schaar
  • Stevig ijzerdraad
  • Kleine steentjes
DIY kunstcactus benodigdhedenDIY kunstcactus benodigdheden

Tip: In dit voorbeeld gebruiken we groene en roze wol en neutrale steentjes. Maar je kunt dit natuurlijk helemaal zelf invullen. De keuze is aan jou!

1

Maak een cactus

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de cactus in elkaar te zetten. Maak de tafel vrij en leg alle benodigdheden alvast klaar binnen handbereik. Je bent met de vorm van de cactus. Knip een stuk ijzerdraad van ongeveer 70 a 80 cm. Liever te veel, dan kun je er aan de onderkant altijd nog wat afknippen. Buig dit ijzerdraad in de vorm van een cactus.

DIY kunstcactus stap 1: Cactus makenDIY kunstcactus stap 1: Cactus maken
2

Wikkel in met wol

Knip een flink stuk wol af en omwikkel daar het ijzerdraad mee. Begin met een knoopje en eindig met een knoopje, zodat het wol er niet afglijdt.

DIY kunstcactus stap 2: WolDIY kunstcactus stap 2: Wol
3

Vullen maar!

Vul nu het terracottapotje met grind en zet je cactus stevig vast. Wij hebben een potje met een diameter van 11 cm gebruikt, heb je een grotere cactus gemaakt? Gebruik dan ook een groter potje zodat de verhouding goed blijft.

DIY kunstcactus stap 3: VullenDIY kunstcactus stap 3: Vullen
4

Maak een pompon

Als laatste maak je een pomponnetje die je aan de cactus kunt hangen. Een pompon maak je heel gemakkelijk met je vingers. Wikkel een stukje wol om je wijs- en middelvinger, of nog makkelijker: om de vingers van je kinderen. Bind een ander touwtje eromheen en maak er een knoopje in. Daarna kun je pompon losknippen. Wil je een grotere pompon? Gebruik dan meerdere vingers. Hang de pompon aan de cactus en klaar!

DIY kunstcactus stap 4: PonponDIY kunstcactus stap 4: Ponpon
5

Versier je cactus

Nu kun je de cactus zigzaggend invullen met wol en afmaken!

DIY kunstcactus stap 5: VersierenDIY kunstcactus stap 5: Versieren
DIY kunstcactus resultaatDIY kunstcactus resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top