Laden..
DIY: Tulpenkrans. Bloemenkrans met tulpen
DIY

DIY: Tulpenkrans. Bloemenkrans met tulpen

Tulpen kunnen eigenlijk overal en zorgen voor een instant lentegevoel. Je kunt ze in een vaas zetten maar ze doen het natuurlijk ook goed als bloembol in de tuin. Je kunt tulpen eindeloos combineren met mooi groen zoals bosbes- of kersenbloesemtakken. En wist je dat je tulpen op bol ook heel goed kunt verwerken in een krans? Zo’n vrolijke tulpenkrans kan binnen én buiten. Je moet de bol van de tulpen wel regelmatig met water besproeien.

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Ondanks de goede verzorging zijn tulpen op bol natuurlijk wel beperkt houdbaar. Gelukkig kun je het frame van de krans wel hergebruiken! Verwerk er bijvoorbeeld droogbloemen in of bekleed hem met Eucalyptus. Dit droogt prachtig in en is juist weer leuk voor het najaar. Wij leggen je uit hoe je, in ongeveer een halfuurtje, zelf een tulpenkrans kunt maken.

Benodigdheden

  • Bosje Salim
  • Kersenbloesemtakken of Salix
  • Tulpen op bol
  • Wikkeldraad
  • Touw
  • Draadtang
DIY Tulpenkrans benodigdhedenDIY Tulpenkrans benodigdheden

Tip!
Zijn er geen tulpen op bol meer verkrijgbaar? Gebruik dan snijbloem tulpen. Je kunt dan ook voor andere voorjaarsbloeiers kiezen zoals ranonkels. Om deze snijbloemen in de krans te verwerken kun je speciale buisjes gebruiken. Daar blijft het water in zitten zodat de bloemen kunnen drinken. Vind je dit te lastig? Dan kun je ook kiezen voor andere bollen zoals hyacinten of narcissen. Deze kun je op dezelfde manier verwerken als de tulpen op bol. Denk er wel aan om ook deze bollen regelmatig met water te besproeien!


1

Frame maken

Om en krans te maken heb je een goede ondergrond nodig dat als frame kan dienen. Voor deze tulpenkrans gebruiken we daar Salim voor. Dit kun je in grote bundels kopen, maar je kunt natuurlijk ook een kant en klare krans kopen. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten bij jouw Intratuin. Neem de Salim en vorm het in een ringvorm naar de juiste grootte. Wij hebben een krans gemaakt van ongeveer 30 cm doorsnee.

Als je een cirkel hebt gevormd kun je deze omwikkelen met ijzerdraad om er een strakkere vorm van te maken. Deze cirkel vormt de basis voor je krans.

DIY Tulpenkrans stap 1: Frame makenDIY Tulpenkrans stap 1: Frame maken

Tip!
Voeg een rank Hedera (Klimop) toe aan de tulpenkrans voor nóg meer groen.


2

Frame bekleden

Nu kun je de krans bekleden met bijvoorbeeld kersenbloesemtakken. Leg de takken erop en bind ze vast met wikkeldraad. Je kunt natuurlijk ook andere takken gebruiken zoals Salix. Dat is gewone krulwilg en dit zal een speels effect geven aan je krans.

DIY Tulpenkrans stap 2: Frame bekledenDIY Tulpenkrans stap 2: Frame bekleden
3

Tulpen bevestigen

Als laatst bevestigen we de tulpen op bol op de krans. Dit kan met een natuurlijk gekleurd touw maar je kunt ook voor een vrolijk kleurtje gaan om er je eigen draai aan te geven.

DIY Tulpenkrans stap 3: Tulpen bevestigenDIY Tulpenkrans stap 3: Tulpen bevestigen
DIY Tulpenkrans resultaatDIY Tulpenkrans resultaat

Nina Eilers

Groen- en bloemstylist

Reacties (5)
p
petra
18 januari 2019, 13:50
mooie ideeën
T
Tineke
26 januari 2022, 18:27
Wanneer zijn er weer tulpen op bol verkrijgbaar bij Intratuin Barneveld?
I
Intratuin
31 januari 2022, 08:52

Beste Tineke,

ik heb het even voor je nagevraagd bij Intratuin Barneveld. Op dit moment hebben ze alleen tulpen op bol in een pot, dus geen losse tulpen met bol voor deze tulpenkrans. Het is nog onzeker wanneer ze deze wel krijgen. Je kunt eventueel bij een andere Intratuin vestiging even vragen of ze de tulpen hebben. Op deze pagina: https://www.intratuin.nl/winkels vind je al onze vestigingen en de contactgegevens.

^Intratuin

T
Truus van Haaster
31 januari 2023, 19:42
Beste Tineke, Je kunt de tulpenbol in zijn geheel uit de pot nemen. Vervolgens schudt je het zand eraf en spoelt de bol net zo lang totdat hij "schoon" is. Zo kan je aan de slag met de tulpenkrans. Succes ermee. Groeten, Truus van Haaster
T
Tineke simon
12 januari 2024, 20:02
Mooi om het zelf te maken!
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top