Laden..
Welke soort Edgard & Cooper voer kies je voor je kat of hond?

Welke soort Edgard & Cooper voer kies je voor je kat of hond?

Nat, droog of allebei? Er zijn zoveel verschillende soorten honden- en kattenvoer van Edgard & Cooper, maar wanneer is welke soort voer het meest geschikt voor jouw huisdier? Edgar & Cooper legt het je uit!

  • Delen: Deel dit artikel:
6 minuten leestijd

Eigenlijk is droog, nat en gemengd voer prima voor de meeste honden en katten. Belangrijk is dat het alle voedingsstoffen bevat die je viervoeter nodig heeft. Edgard & Cooper biedt lekker én gezond eten met alle essentiële voedingsstoffen die je kat of hond nodig heeft. Jouw keuze gaat dus meer over je persoonlijke voorkeur (en die van je kat of hond).

 

Verschillende soorten Edgard & Cooper honden- en kattenvoerVerschillende soorten Edgard & Cooper honden- en kattenvoer

Waarom natvoer kiezen? 

  • Natvoer kan makkelijk en aangenamer zijn voor oudere dieren. Zeker als ze een paar tanden missen.
  • Als je hond niet veel drinkt, is natvoer een uitstekende keuze. Er zit veel meer vocht in.
  • Met natvoer geef je makkelijker te veel. Als je hond op dieet is (of aan het Garfieldsyndroom lijdt) is natvoer mengen met droogvoer een aanrader.

Waarom droogvoer kiezen?

  • De wrijving die ontstaat door op brokjes te kauwen, voorkomt tandplak.
  • Droogvoer helpt dus de tanden van je huisdier gezond te houden. Droogvoer is makkelijk op te bergen. Na opening moet je het niet gekoeld bewaren. En je kan het langer laten staan, zo kiest je huisdier zelf wanneer het eet.
  • Huisdieren zijn niet altijd even nette eters. Natvoer zorgt soms voor een rommeltje terwijl (de restjes van) brokjes makkelijk op te ruimen zijn.
Edgard & Cooper hondenvoerEdgard & Cooper hondenvoer

Droog- en natvoer mengen

Wil je jouw hond of kat een mix van nat- en droogvoer geven? Dan is de uitdaging: uitzoeken hoeveel van elk ideaal is om je viervoeter gelukkig en gezond te houden. Is dat bijvoorbeeld 70% droog en 30% nat?

Voor honden

Om zeker te weten dat je hond de juiste mix krijgt, moet je eerst weten wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid brokjes is. Dat getal (in gram) hangt af van je viervoeter's lengte, leeftijd en gewicht. Op de zijkant van elke zak brokjes van Edgard & Cooper vind je een maattabel. Wij bevelen 2/3 brokjes aan vs 1/3 natvoer.


Edgard & Cooper hondenvoer


Het aantal calorieën per gram voor brokjes en natvoer verschilt: je kan dus niet gewoon wisselen. Voor de juiste hoeveelheid natvoer vermenigvuldig je het gewicht van de brokjes die je niét aan je hond of kat geeft met 2,5.

Voorbeeld:
Stel dat de aanbevolen dagelijkse portie brokken is 300g. Als je 2/3 brokken wil geven en 1/3 natvoer, is dit de formule: Geef je hond 200 g brokken (= 2/3de). Er blijft 100 g brokken over die je hem niet geeft: je vervangt deze door natvoer. Vermenigvuldig 100 met 2.5 = 250 gram natvoer.

Voor katten

Katten zijn vleeseters. Dat betekent dat ze in principe helemaal happy zijn met enkel natvoer. De koolhydraten die in droogvoer zitten, hebben ze niet écht nodig.  Anderzijds zijn katten echte snackers: ze slokken dus niet al hun eten in één keer op. En natvoer bederft als je het de hele dag laat staan. Wat is dan de oplossing? Tenzij je 6 keer per dag een miniportie natvoer wil geven, raden wij een mix van nat en droog aan.


Edgard & Cooper kattenvoer


Edgard & Cooper kattenvoerEdgard & Cooper kattenvoer

Over Edgard & Cooper

Edgard en Cooper, twee hondjes uit België en hun bevriende baasjes liepen tegen een probleem aan: ze werden niet echt blij van de voeding voor hun viervoeters. Dit was vaak overbewerkt en verpakt in plastic, daar hadden ze het helemaal mee gehad. Daarom besloten ze zelf op onderzoek te gaan, een paar jaar later -in 2016- lanceerden zij hun eigen dierenvoeding: Edgard & Cooper. Écht lekker eten voor katten en honden dat jou, je viervoeters én onze planeet goed doet.

Edgard & Cooper

Honden- en kattenvoer merk

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE

Wil je iets laten bezorgen in Belgie?

Hier op Intratuin.nl bezorgen we alleen in Nederland

Back to top