Laden..
DIY: groene kroonluchter

DIY: Groene kroonluchter

Mooi hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en dat bewijst deze leuke DIY! Want in een paar minuten tijd heb jij straks een bijzondere kroonluchter in elkaar gezet. Laat je gasten deze kerst versteld staan met dit prachtige pronkstuk boven jouw eettafel! 

  • Delen: Deel dit artikel:
5 minuten leestijd

Stappenplan

Leg alle benodigdheden voor de groene kroonluchter klaar, zodat je deze makkelijk kunt pakken wanneer je dit nodig hebt. 

Benodigdheden

Extra benodigdheden

1

Cirkel maken 

Knip een stuk aluminiumdraad van ongeveer 120 cm lang en vorm deze in een mooie ronde cirkel. Draai de uiteinden aan elkaar en maak dit zo strak mogelijk vast.

Tip: Hang de krans eerst op voordat je met de volgende stap verdergaat. Zo kun je makkelijker het groen om het aluminiumdraad wikkelen. 

Cirkel makenCirkel maken
2

Bedekken met groen  

Knip de coniferentak in kleinere takjes en bind deze met het wikkeldraad rondom de ring totdat je geen aluminiumdraad meer ziet. Doe dit 'dakpansgewijs' zodat een deel van elk blad buiten het voorgaande uitsteekt.

Bedekken met groenBedekken met groen
3

Cryptomeria slierten vastzetten

Maak nu de Cryptomeria slierten aan de onderkant met het aluminiumdraad vast, zorg dat de slierten losjes blijven hangen, deze hoef je dus niet zo strak vast te zetten als het andere groen. 

 

Cryptomeria slierten vastzettenCryptomeria slierten vastzetten

Intratuin bladIntratuin blad

TIP: Laat de kroonluchter shinen!
Voeg lampjes toe aan de krans, zodat deze ook in het donker te bewonderen is! 


4

Ophangen 

Knip nu 4 stukken wikkeldraad van ongeveer 80 cm af en knoop deze op gelijke afstand van elkaar aan de krans. De uiteinden van het wikkeldraad draai je aan elkaar in een lus, zodat je de kroonluchter kunt ophangen.

OphangenOphangen
5

Asparagustakken vastbinden

Als laatste wikkel je de Asparagustakken aan de draden vast, zo lijkt het alsof de krans aan de takken hangt.

Hierna is jouw groene kroonluchter klaar! Hang hem nu op een mooie en opvallende plek in het huis, bijvoorbeeld boven de eettafel of in de gang! 

Asparagustakken vastbindenAsparagustakken vastbinden

Intratuin bladIntratuin blad

TIP
Hang de kroonluchter niet in de (felle) zon om te voorkomen dat hij zijn groene kleur snel verliest.DIY: Groene kroonluchterDIY: Groene kroonluchter

Heb je de smaak te pakken?

Is het gelukt en ben je trots op het resultaat? Wij zijn benieuwd, deel het eindresultaat met ons op Instagram met #intratuin

Heb je zin om met een volgend project aan de slag te gaan? Kom naar één van de workshops in onze winkels of bekijk onze andere DIY's!

 

Reacties (0)
GEEF EEN REACTIE
Back to top